2012-02-22

Nyhetsvinkel

I Svenska Dagbladet kan man läsa att Stockholm är den "tredje farligaste internetstaden" i Europa.

Nu är det inte antalet attacker och nätrelaterade brott som ger Stockholm denna placering. Istället handlar det om att så stor andel av stockholmarna är uppkopplade.

Logiken i detta är inte kristallklar.

Om ingen vore uppkopplad, då skulle Stockholm vara en jättesäker "internetstad"...

SvD

2 kommentarer:

 1. Detta får mig att tänka på trafiksäkerhetssituationen på månen. Det finns bilar på den himlakroppen (3-4 stycken tror jag), men inga inrapporterade olyckor eller tillbud under 2011. Eller ens 2010. Eller 2009 med för den delen...

  Alltså måste månen vara den säkraste platsen för bilister!

  Kände inte SvD-reportern den minsta lilla obehag över sin uppgift att publicera denna artikel vars nyhetsvärde må betecknas som ytterst ringa? Ringde det inte ens någon varningsklocka hos redaktören?

  Bra att gammelmedierna lägger allt krut på pressreleasejournalistik istället för att gräva efter riktiga nyheter; morgondagens despoter hälsar och tackar.

  SvaraRadera
 2. Journalister är som soldater, dom tänker inte, kan sällan något, vagt allmänbildade, sållar obekväm information och tolkar densamma "som fan läser bibeln".

  Dom flesta utför bara sina vänsterideologiska dockmästares önskningar, åt både de som existerar idag och de som ligger i graven sedan länge.

  ;-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.