2012-04-20

De jättenya moderaterna?

Moderat partiretorik från en svunnen tid...
Moderaterna har utsett oppositionsrådet i Örebro – Kent Persson – till ny partisekreterare.

Detta kan bli intressant. Persson är en rätt klok kille.

Frågan är vad det kommer att innebära politiskt. Kommer de nya moderaterna att bli ännu nyare?

Naturligtvis kommer frågor som rör ekonomi och sysselsättning att dominera (m). Men det är intressant att notera att Persson vid upprepade tillfällen uttryckt att han inte är bekväm med den moderata politiken i integritetsfrågorna.

Kommer han att fortsätta driva den linjen? Faran är att maktens lockelse är större...

Här är några bloggposter från Perssons blogg, i samband med EU-valet 2009:


Med Kent Perssons profil skulle jag bli besviken om den borgerliga alliansen fortsätter ducka och blockera debatten vad gäller svenska folkets rätt till privatliv. Inte förvånad. Men besviken.

Nyheter24 | SR | SvD | DN | Expressen | Aftonbladet

11 kommentarer:

 1. Jag kommer varken bli besviken eller förvånad, givetvis kommer inte ett skit att hända.
  Om t.o.m. en partiledare som tidigare har haft en profil som integritetsvän börjar på jobbet med att skita i vad partistämman har sagt och stöder datalagringsdirektivet då kan vem som helst kasta sina ideal överbord.

  /A

  SvaraRadera
 2. Rätt kloka personer blir alltid väldigt korkade personer desto mer makt de får. Inget kommer ändras.

  SvaraRadera
 3. Alla de där blogginläggen skrevs ju i samband med EU-valet 2009. Sedan dess har Persson såvitt jag vet varit precis lika mördande tyst om integritetsfrågor som resten av alliansen.

  SvaraRadera
 4. Raj Raj Reinfelt20 april, 2012 15:37

  Nu går vi vidare med förnyelsen av nya moderaterna och förnyar även förnyelsearbetet. Ett parti måste alltid vara i rörelse, alternativet är stagnation

  Efter att moderaterna kämpat på barrikaderna för att införa den allmänna rösträtten, varit en aktiv och avgörande del av kampen mot nazismen under andra världskriget, gjort heroiska insatser mot apartheidregimen i Sydafrika, varit pådrivande för en bättre miljö går vi nu vidare med förnyelsearbetet. Vi går nu vidare och därför fortsätter vi nu kampen för att öppna insynen i privata bidrag till oss politiska partier.

  Andra frågor där vi nu går vidare är att tar strid är för att försvara det fria internet i diktaturstater samt ensastående framgångsrika exempel på offentligt-privat partnerskap som det nya Karolinska Universitetssjukhuset vilket den genialiskt begåvade moderaten Filippa Reinfeldt är ansvarig för.

  Jag går i takt med mitt folk vars förtroende jag bär. Därför kommer vi nu att gå vidare med den ny-moderata förnyelsen avd de nya moderaterna. Vi älskar Sverige, alla ska med. Vi är det enda arbetarpartiet. Tillsammas bygger vi ett bättre Sverige.

  SvaraRadera
 5. Dom har ju sålt ut alla sina ursprungliga ideal. Sossarna har ingen synlig politik, så det blir svårt att fortsätta sno därifrån.
  Jag gissar att dom närmar sig MP allt mer, med slutmålet att skapa en ny allians M-MP.

  SvaraRadera
 6. Måsar är ju luftens råttor så illustrationen funkar fortfarande...

  SvaraRadera
 7. Var det någon som såg intervjun på SVT för någon timme sedan? Kent måste ha satt nytt svenskt rekord i att undvika att svara på direkta frågor på ett så uppenbart sätt som möjligt.

  SvaraRadera
 8. Att utse svaga kort som Arkelsten och den här nye visar att Den Store Ledaren inte tål att något konkurrerande maktcenter. Inget får växa upp nedanför Den Store Ledarens fötter. Ensamvargen sitter uppe i sitt torn, livrädd för utmanare och likar. Alla måste krympa och vara små i De Nya Moderaterna.

  SvaraRadera
 9. Vi har ju haft en del andra vänner som inte riktigt hållit måttet när maktens godbitar hölls framför nosen på dem.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.