2012-10-27

Rowan Atkinson om yttrandefriheten i UK


[Direktlänk]

3 kommentarer:

  1. Det finns en anledning till att R. Atkinson har varit och är så framgångsrik som han är.

    Lyssna på vad han säger en gång till! Det kanske är lite retoriskt tungt, men jäkligt klokt!

    SvaraRadera
  2. Mycket kloka ord. Rowan rules.

    SvaraRadera
  3. Jag hajade till över det han säger i mitten - att yttrandefrihet i slutänden är det sättet som samhället vaccinerar sig själv på. Att även de mest groteska kommunikationer människor emellan hör till det som förbereder samhället mot extremism - genom att debatten, oavsett hur osmaklig, får luftas så att alla ser vad vissa tycker.

    Eftersom vi i Sverige missade den detaljen så blev lagen om hets mot folkgrupp i slutänden det som tillät oss som samhälle att bekvämt "glömma" vad vissa politiska enheter stod för.

    De bär tack vare den lagen numera kostym i stället för bomberjackor och har gömt de tatuerade hakkorsen under utvuxet hår. Och är numer ett permanent inslag i svensk politik.

    Det finns inga "nazister" längre - offentligt. Smygrasismen frodas däremot i folkhemmet på ett sätt man måste gå tillbaka till 40-talet för att se...

    Allt tack vare att vi förbjöd dem från att säga vad de verkligen kände så att deras nya omskrivningar av samma gamla budskap sedan kunde sväljas oavkortat.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.