2013-12-20

Moderaterna rensar ut...Gissa vem moderaterna flyttat ner till icke valbar plats på riksdagsvalsedeln?

8 kommentarer:

 1. Orsaken är troligen att Den Store Ledaren bedömer att piratpartiet, massövervaknings-staten och fildelning blivit perifera frågor som inte längre kommer att leda till väljarförluster.

  Tyrannen i toppen stärker sin absoluta makt ytterligare. Politikerna i KNAPPTRYCKARKOMPANIET (boktitel av Anne-Marie Pålsson) hukar i bänkarna, är glada för att de har 55 papp i månaden och i hemlighet hatar de partiledningen ännu lite mer.

  SvaraRadera
 2. Rationalitetspartiet20 december, 2013 21:16

  UK: jättelik databas över TV-övervakade bilplåtar registerar allt, vilket lagras i åratal. Används för att trakassera vänsteraktivister som deltar i protestmöten och åker bil till dessa:"Suspected Domestic Terrorists" blir sen stoppade massor av gånger av polisen.

  https://medium.com/matter/d15b5801b79e

  SvaraRadera
 3. http://swelibertarianism.blogspot.se/2013/12/muf-har-svikit-sig-sjalva.html

  SvaraRadera
 4. Detta kan knappast vara någon reaktion mot agerandet i FRA-frågan. Det var ju riksdagsval 2010 och då placerades ju vederbörande på valbar plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sparka honom direkt hade sett för illa ut. Hämnd är en rätt som ofta serveras kall.

   Radera
 5. Vissa belönas med partiledarposten, andra åker ur riksdagen...

  /A

  SvaraRadera
 6. Det är det ensidiga beroendet av offentliga partibidrag, direkt beroende av antalet mandat, som optimerar nomineringsprocesserna efter röstmagnetism, inte efter förmåga att utveckla och driva politik. Sådana egenskaper är tvärtom oönskade, jfr Anne-Marie Pålsson.

  Effekterna ser vi, partimedlemmar faller ifrån, därför att de är oönskade, svällande partibyråkratier som utformar politiken, politiska tillsättningar av tjänstemän i samma syfte och en allt lägre standard på riksdagsledamöternas motionsskrivande.

  Och som Bo Rothstein påpekat, en större korruptionsrisk när tjänstemän tillsätts politiskt.

  Offentliga partibidrag bör relateras till insamlade medel. "Fair balance" kallar Europarådet det. I den svenska debatten har däremot ensidigt fokuserats på risken för privata bidrag, några få procent av partifinansieringen, medan få har varnat för konsekvenserna av det offentliga partistödet.

  SvaraRadera
 7. Rationalitetspartiet21 december, 2013 16:25

  UK: moralpanik om foton på barn, vi alla tvingas se på barn med pedofilens lystna blick. Att som förälder fotografera sina egna barn på en lekplats leder omedelbart till arga hot från andra föräldrar.

  "Pictures of our children at play will soon be museum pieces"
  http://www.telegraph.co.uk/women/mother-tongue/familyadvice/10528194/Pictures-of-our-children-at-play-will-soon-be-museum-pieces.html

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.