2014-07-25

Så chock-kyler du din dricka i värmen



[Direktlänk»] Via: Nyheter24

6 kommentarer:

  1. Bra tips! Ska testa på en gång. Håller på att smälta bort..

    SvaraRadera
  2. Smart, måste testas.

    Något jag funderar på är om det inte borde gå att ha en kylpatron i en läskbuk/ölburk som man kan aktivera när man vill dricka innehållet. Någon form av endoterm reaktion borde kunna funka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kolsyra blir ju väldigt kallt när det släpps ut hastigt. Ölen Caffreys har en lite kvävepatron/bubbla som spräcks när burken öppnas för att skumma upp den lite så den blir som fatöl, så man kan ju kanske replikera det upplägget men med kolsyra istället.

      Radera
  3. Har man brådis kan man alltid offra en CO2-släckare, kyler ett 6-pack på en halv minut...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har man mer tid men mindre prylar likt CO2-släckare, is, salt och skålar kan man bara blöta en strumpa och trä på ölburken. Avdunstningen kyler ölen.. lite.

      Radera
  4. Ifall man vill ha ännu snabbare kylning ska man bara blanda isen och saltet varefter man hackat isen så att man får en sluru utav det. Gör man detta bra kan man få ner temperaturen till - 20 grader i badet men gör man det i köket är nog -10 mer realistisk.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.