2014-12-31

Inför det spännande 2015: Gott Nytt År!2015 kan bli ett spännande år...

Den svenska borgerligheten är i kris och vi kanske kan få se ett nytt borgerligt parti på banan. Ute i Europa är risken överhängande för en ny euro-kris och britterna är på vippen att lämna EU. (Det skall tilläggas att det faktiskt även finns en mycket stark fransk opinion för en Fraxit.) I öster mullrar en allt mer oberäknelig Putin, som snart måste välja mellan att coola ner eller göra något drastiskt. Och i USA börjar förmatcherna till 2016 års presidentval.

Själv håller jag på att återhämta mig efter åren i EU-apparaten. (Det kanske blir en bok om saken.) Fast snart måste jag bestämma mig för vad jag skall bli när jag blir stor... Går det att lyfta bloggen till något som går att leva på? Går det att bygga något slags ny nyhets- och medieplattform? Har någon annan något kul projekt på gång där jag skulle passa in? Eller skall jag rent av ge mig in i politiken igen?

Det är lite typiskt att när alla dörrar för en gångs skull står öppna – då blir jag osäker på vad jag vill. Men det blir säkert bra...

Gott Nytt År på er, allihop!

17 kommentarer:

 1. Önskar dig ett gott nytt och bättre 2015

  SvaraRadera
 2. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. se på fan, ett inlägg där du inte kallar någon för Nazist, smått otrolig start på detta året, kanske blir bra ändå.
   Gott nytt år!

   Radera
  2. Gott nytt år!

   Liberaler är inte nazister men många nazister tror att det går att kombinera.

   Radera
  3. Tur att liberaler som har Micke som kan tala om för dem hur det funkar. Lyll-ostar.

   Radera
 4. För guds skull HAX, skriv boken!

  Gott nytt år för övrigt.

  SvaraRadera
 5. Gott nytt år och god fortsättning, och även jag stämmer in i skriv boken jag vill läsa... ;-)

  SvaraRadera
 6. God fortsättning och gott nytt år Henrik!

  SvaraRadera
 7. Hej Hax! Hoppas du svarar mig nu. Det viktigaste är att förstå att ens målgrupp i en mediaplattform delvis måste vara soffliggarna de som skiter i politik, de vill ha tydlig populism och sunt förnuft.

  Finansiera plattformen precis som The People's Voic via crowdfunding via bitcoin. Studera showers historia hur de starta och växte som the Young Turks, infowars, adam kokesh, we are change, luke rudkowski, Mark Dice. Studera deras metoder och strukturer.

  Formeln är väldigt enkel som jag sagt tidigare. Gör skjutjärns journalistik/bakhålls intervjuer på gatan med myndigheter, politiker, kändisar och vanligt folk, genom att tala om viktiga politiska frågor. Se till att filma det också via bambuser så att materialet blir live. Ha sedan en youtube show där du visar dina intervjuer och ha ett telefonväkteri live där folk kan ringa in. Ring Alexander Bard han är den största mediemagnet hippiehögern har.

  Ha även tävlingar som uppmuntrar tittare att göra egna reportage som sedan visas på programmet när de skickar in det. Ge en plattform för gräsrots journalistik.

  Jag har förklarat tidigare olika grepp man kan ha för att få detta att bli spännande och underhållande. Man måste ha en underhållningskvalite i programmen. Man måste också ha en öppen dialog med oliktänkande.

  Men det är väldigt viktigt att förstå att ingen lyssnar på en Anna Troberg även om hon säger kloka saker, hon är helt enkelt för tråkig. Folk lyssnar dock på en Alexander Bard och även en Rick Falkvinge när han ger gärnet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyssnar, håller till stor del med - och funderar på hur det kan lösas praktiskt.

   Radera
 8. Man börjar mediaplattformen i liten skala genom att göra intervjuer, spektakel av olika slag när man har tid, och gör en show när man har tid, med tiden så växer det. Man kan ta hjälpa av plattformer som youtube, men även öppna kanalen, för att låna studio etc.

  SvaraRadera
 9. Skulle även utnyttja ABF:S resurser via studiecirklar och lokaler, det kanske svider för en libertarian att göra så, men varför inte ta vad man har och använda det? Se till att designa studion snyggt och ha enkel grafik som FOx news. Fox news är överlägnsa när det gäller yta, innehållet är däremot tragiskt, men så är det även med andra internetshower jag nämnt, men deras modeller är lika geniala som de är enkla.

  Kom också ihåg att dåligt oprofessionellt filmade inslag ger en underground känsla som kan va till sin fördel så använd alltid svagheterna till styrkor.

  Starta ett forum via öppen källkod också och bygg upp forum om denna mediaplattforms uppbyggnad ha deitingsidor bland libertarianer på detta forum. Make it happend genom deltagarkulturen, precis som folk deltar i kommentarerna på din blogg.

  SvaraRadera
 10. Ring även in till kända radioprograms telefonväkteri och spela in dina konversationer med de kända radiopratarna och lägg sedan upp det på youtube, uppmuntra alla i media gräsrots rörelsen att göra detsamma, skapa en kultur kring detta. Man kan även ge sig in i politiken samtidigt, men då ska du ge dig in i moderaterna och ställa till det ordentligt, och om de sparkar ut dig har du plötsligt fått fantastisk publicitet. Använd systemet, du vinner alltid när du är en outsider, det bästa som kan hända är att de försöker stoppa dig eller att de ger dig inflytande, det är ett vinnande koncept oavsett om du vet vad du vill och inte är rädd för att bli utesluten ur flocken! För dig är det enkelt du har redan din flock av libertarianer som ger dig stöd.

  SvaraRadera
 11. Publicera givetvis allt material på denna blogg detta är ju din kändaste plattform och gå som sagt med i moderaterna, precis som Ron Paul var med i republikanerna, be on the inside and the outside at the same time

  SvaraRadera
 12. Man går med i moderaterna för att de är störst i alliansen samt att de finns en retorik där som faktiskt delvis är libertariansk bland dess väljare, ingen annan anledning. Var pragmatisk. När man väl är inne i maskinen så har man ju möjlighet att utveckla medier vid sidan av.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.