2014-12-08

Nyval: Ställ MP till svars om sveket i övervakningsfrågan


Om det blir nyval – då måste Miljöpartiet ställas till svars om övervakningsfrågorna.

De kan idiotstoppa vägbyggen och kräva att flygplatser stängs, men de var inte beredda att ta strid med sossarna om massövervakningen.

Vad gäller datalagringen vek de ner sig och låter den rulla på tills vidare – trots att EU-domstolen säger att urskiljningslös lagring av data om alla människors telekommunikationer strider mot de mänskliga rättigheterna.

I FRA-frågan verkar MP inte ha lyft ett finger, trots att de vunnit väljare på att ge intryck av att de vill riva upp lagen. Här finns brännande aktuella frågor om FRA:s användning av IT-angrepp och av NSA:s spiondatabas XKeyscore. Det är inte ens klarlagt om det finns något lagligt mandat för sådan verksamhet eller vem som i så fall är ansvarig för beslutet.

MP drog väljare genom att kritisera massövervakningen. Sedan hamnade de i regeringen, fick makt – och vek ner sig. Detta är ett svek som väljarna måste ställa dem till svars för i vårens nyval.

2 kommentarer:

  1. Så när det kommer till kritan så är Miljöpartiet framför allt ett miljöparti och prioriterar miljöfrågorna. Om det finns något att bli upprörd över där så är det väl om de i valrörelsen inte var tillräckligt tydliga om vilka frågor de hade för avsikt att prioritera.

    SvaraRadera
  2. Tja, de räknar väl med att rätt få kommer att bry sig. Vilket nog tyvärr är sant.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.