2015-01-10

Så, vad vill Moderaterna? Egentligen?


I dag valdes Anna Kinberg Batra som väntat till ny ledare för Moderaterna.

Hennes installationstal innehöll dock inga direkta nyheter. Speciellt saknade jag principer och visioner.

Jag tror att detta är borgerlighetens stora problem.

Man pekar inte framåt, eftersom man har kastat bort den kompass som visar vad som är framåt.

Man har inga visioner, eftersom man inte längre står för några tydliga principer.

Och principerna har fått ge vika för maktpolitik – som till exempel decemberöverenskommelsen, krypandet för EU och i övervakningsfrågorna.

Det räcker inte med att nämna ordet "frihet" i förbigående. Man måste ge det liv och fylla det med innehåll. Man måste visa lite engagemang.

Om den svenska borgerligheten skall ha en chans – då måste den bli modig, rolig, principfast, visionär och spännande.

Svensk borgerlighet måste stå på människornas sida mot staten – inte förkroppsliga staten.

Även om det inte märktes i dag, så tror jag faktiskt att AKB har vad som krävs. Hon skulle kunna bli en svensk järnlady. Men jag är också rätt säker på att hennes politiska omgivning kommer att fega ur och försöka hindra alla sådana tendenser.

35 kommentarer:

 1. Jösses Henrik! AKB har redan misslyckats innan hon tillträdde. DÖ är ju en total kapitulation. Inte blev det bättre av ett intetsägande installationstal där Decemberöverenskommelsen knappt nämndes.

  Jag tror att AKB kommer bli moderaternas motsvarighet till Håkan Juholt, bara lite tråkigare.

  SvaraRadera
 2. Så, medan vi diskuterar dagens, gårdagens och morgondagens stora frågor så tillåt mig att länka till en händelse som egentligen endast berör en enskild familj men som visar hur den Europeiska arresteringsordern kan (och oftast) missbrukas. Östra Småland har följt den hör historien i ett antal artiklar. Länken går till den senaste:

  Mamma överklagar överlämningen till Spanien

  PS: Det är alltid svårt att veta vad som är rätt och fel i vårdnadstvister, men den principiella frågan är varför det spanska rättsväsendet ska få företräde framför det svenska (som en gång har dömt vårdnaden till den svenska kvinnan)?

  SvaraRadera
 3. Vi lever under pratkvarnarnas och medelmåttornas tyranni - o det kan för all del vara högst hedervärda o goda medborgare - så länge de inte tror de har kompetens för sådant de är okunniga om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser gärna dig som statsminister och företrädare för nazipartiet.

   Radera
  2. Intresseklubben antecknar...

   Radera
 4. Gösta Bohman moderat10 januari, 2015 17:54

  En intern revolt inom M verkar vara på väg.

  Idag skrev Mikael Odenberg en starkt kritisk post på Facebook där han totalsågar DÖ, vilket indirekt är ett frontalangrepp mot Reinfeldt "nymoderatism". Det är sällsynt att ledande moderater höjer rösten på detta sätt.

  https://www.facebook.com/mikael.odenberg/posts/10153107719088706?_fb_noscript=1

  Till detta ska läggas en lång rad av kritiska uttalande från herr och fru Adelsson, Chloe-Stegö, herr och fru Hökmark, kommunalrådet Frank, Moderata Studentförbundet, Föreningen Heimdal - jag har tappat räkningen.

  Indirekt är all denna kritik en sågning av Reinfeldts tyranniska styre, där Kinberg är en svag marionett som utsågs av Den Store Ledaren för att fortsätta dennes gärning.

  För i sak har S grundlurat Kinberg. Löfven har fått M att lägga sig platt I fyra år I utbyte mot tomma löften om att S ska göra samma sak efter 2018. Jag tror inte en sekund att S kommer att göra det efter 2018 om rollerna blir ombytta.

  JAG TROR ATT MIKAEL ODENBERG KOMMER ATT BLI NÄSTA PARTILEDARE FÖR M, OCH DET GANSKA SNART.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Tror inte det.Han har ljugit för riksdagens revisorer om sitt parasiterande på skattebetalarna. Leta rätt på någon annan.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11004075.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från 2006 - du får nog leta reda på något bättre.

   Däremot kan du mycket väl ha rätt att de flesta mogna medlemmarna har lämnat den svajande (m)-skutan. Vi får se när riksdagsgruppen sammanträder.

   Radera
  2. DET hade varit tillräckligt bra för 50 år framåt för er om han varit sosse.Eller hur?

   Radera
  3. "Snillet" micketrollan spekulerar. Ingen bryr sig...

   Radera
 7. En intern revolt inom M verkar vara på väg.
  .........................
  Tror jag inte heller.Dom gamla gubbarna och käringarna som en gång satt i Bohmans knän försvann med Lundgren. Dom grinade då, dom grinar nu och det är ekot av det som sakta dör ut. Man måste ha mycket fantasi för att uppfatta det som en allmän revolt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gösta Bohman moderat10 januari, 2015 19:13

   Micke, kan du som kommunist vänligen låta bli att lägga dig i vår borgerliga interndebatt.

   Radera
  2. Det är förmodligen ingen i vänstern som vill ta i micketrollet med tång ens, så nu är han här och grinar om nazism istället. Men han är ju harmlös, som en tam råtta som kommer upp o stjäl en brödsmula från köksgolvet nån gång ibland. Men råttor är ju inte bra för hygienen, mickeråttans mentala hygien ska vi inte tala om...

   Radera
  3. Här berättar Amnexis om sitt liv som politisk extremist och hur otacksamt det kan vara när man är en idiot. Sjunneson stängde kommentarerna efter att idioten gråtit färdigt utanför ämnet.

   http://sjunne.com/2014/11/30/vit-svit-athena-f/
   ------------------------------------------------------------------------------
   Mycket träffande beskrivning. Hade oturen hamna i en revolutionär vänstermiljö som ung, som tur är kvicknade skallen till efter ett par år och insåg att det var en döfödd rörelse med nästan bara destruktiva krafter inom sig. Alla var så oresonliga och arga, ilskan smittade av sig på mig och jag tyckte det kändes obehagligt och började så småningom ifrågasätta en massa saker. Det renderade snabbt en total utfrysning, men det var nog det bästa som kunde hända. Började sätta mig in Sveriges politiska landskap och upptäckte efter en liten ökenvandring i Piratpartiet att jag hörde hemma i SD, inte alls det där onda nazistpartiet som jag fått beskrivet för mig av mina gamla ”kamrater”.

   SD och den Sverigevänliga folkrörelsen borde rikta särskilda insatser mot denna ”förförelse av ungdom” som de revolutionära vänsterkrafterna använder sig av. De bjuder in ungdomar i en kravlös och dekadent tillvaro (bekostad av olika statsbidrag och/eller kriminalitet, man lärde sig att mat, prylar o.dyl. kan man bara gå och snatta, det har man ”rätt” till som ”förtryckt”), som förvisso till en början kan vara lockande för en ung vilsen själ, men som snart förvandlar de unga till små otäcka monster som ska ha allt serverat och inte alls vill förstå vad det innebär att bli förtjänt av något. De vill helt enkelt inte göra rätt för sig, det ska någon annan göra. De flesta ungdomsbrottslingar jag själv träffade som ung var alla insatta i vänsterns idéer, i olika grad såklart men ändå intressant att vänsteridéer skapar väldigt egoistiska personer…   Mycket träffande beskrivning. Hade oturen hamna i en revolutionär vänstermiljö som ung, som tur är kvicknade skallen till efter ett par år och insåg att det var en döfödd rörelse med nästan bara destruktiva krafter inom sig. Alla var så oresonliga och arga, ilskan smittade av sig på mig och jag tyckte det kändes obehagligt och började så småningom ifrågasätta en massa saker. Det renderade snabbt en total utfrysning, men det var nog det bästa som kunde hända. Började sätta mig in Sveriges politiska landskap och upptäckte efter en liten ökenvandring i Piratpartiet att jag hörde hemma i SD, inte alls det där onda nazistpartiet som jag fått beskrivet för mig av mina gamla ”kamrater”.

   SD och den Sverigevänliga folkrörelsen borde rikta särskilda insatser mot denna ”förförelse av ungdom” som de revolutionära vänsterkrafterna använder sig av. De bjuder in ungdomar i en kravlös och dekadent tillvaro (bekostad av olika statsbidrag och/eller kriminalitet, man lärde sig att mat, prylar o.dyl. kan man bara gå och snatta, det har man ”rätt” till som ”förtryckt”), som förvisso till en början kan vara lockande för en ung vilsen själ, men som snart förvandlar de unga till små otäcka monster som ska ha allt serverat och inte alls vill förstå vad det innebär att bli förtjänt av något. De vill helt enkelt inte göra rätt för sig, det ska någon annan göra. De flesta ungdomsbrottslingar jag själv träffade som ung var alla insatta i vänsterns idéer, i olika grad såklart men ändå intressant att vänsteridéer skapar väldigt egoistiska personer…

   Radera
  4. Micke, kan du som kommunist vänligen låta bli att lägga dig i vår borgerliga interndebatt.
   ------------------------------------------
   Du är uppenbarligen också en idiot.

   Radera
  5. Amnexis10 januari, 2015 19:18

   Det är förmodligen ingen i vänstern som vill ta i micketrollet med tång ens
   ------------------------------------
   Mitt motiv är till skillnad från ditt inte att bli knullad i en miljö där jag blir accepterad så jag behöver inte oroa mig över sånt.

   Radera
  6. Micke

   Är du inte lite off topic nu. Jag skäms inte för den texten vet du. Annars hade jag aldrig postat den offentligt på internet.

   Jag tycker det tvärtom att det är bra att du sprider den. Men HAX kanske tycker det är offtopic? Men å andra sidan är mickefjollan ALLTID offtopic...

   Radera
  7. Sjunneson stänger ALLtid sina kommentarer efter nån vecka. Nu vet du det mupphjärna.

   Radera
  8. Här berättar Jan Sjunneson om sin egen bakgrund: http://sjunne.com/2013/03/03/mitt-internationella-liv/

   Nu väntar vi på att få höra om micketrollets bakgrund som försupen vänsterextremist, och hur stolt han är över att sen 15 års-åldern aldrig ifrågasatt sin uppmålade världsbild.

   Radera
  9. Hade det hade varit mer logiskt om du beskrivit din vandring från vänsterextremism till högerextremism i samma tråd som honom och inte offtopic i en annan där din personliga nazism blir helt ointressant?

   Radera
  10. Är du inte lite off topic nu. Jag skäms inte för den texten vet du. Annars hade jag aldrig postat den offentligt på internet.
   -----------------------------------------------------
   Funderar på när du jämförde Löven med Hitler.Hur tänkte du då. Du är väl inte sosse?

   Radera
  11. Eller när du skrev att SD´are får utså samma skit som oppositionella i nazityskland (er egen politiska grund) som dom liberaler och sossar som ni började slakta ,tortera och fängsla direkt efter kuppen 33?

   Hur funderade du då?

   Radera
 8. Jag tror också att AKB är utsedd av moderaternas paristyrelse för att skapa kontinuitet med Reinfeldts politik.
  Det återstår att se hur partiets gräsrötter på sikt reagerarer på den politiken. En partistämma med dess tryck på konformism säger ingenting om den mer långsiktiga opinionen. F.ö. är AKB närmast en partibyråkrat utan karisma och kommer, om hon får sitta kvar till valet 2018, inte att öka stödet för M.

  SvaraRadera
 9. Det är bedrövligt att det psykotiska micketrollet skall tillåtas riva sönder seriösa diskussioner på det sätt som det ideligen gör.
  Varför kan inte terapienheten på hans sjukhus sätta honom att fläta korgar eller brodera istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är med andra ord dags IGEN för dig att ordinera kvällsmedicin och månadsspruta, ett råd som du hämtar ur dina positiva erfarenheter av vården.

   Radera
  2. Du verkar behöva medicin mickefjollan, så det är inte så konstigt att folk ordinerar dig sådan...

   Radera
  3. Precis.Skriv nu som du brukar att jag ska ta min kvällsmedicin och min månadsspruta är du snäll.

   Radera
 10. Våra politiker har förvandlats till en hoper principlösa medelmåttor, blockpolitiken raseras, den Ryska björnen vässar klorna och Fascisterna behöver bara en liten ekonomisk kris för att fullborda maktövertagandet...har inte detta hänt förut?

  Likt HAX så hoppas jag att jag har fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fascisterna som enligt Forskning o Framsteg inte är fascister?

   http://fof.se/artikel/forskarna-ar-eniga-sd-ar-inte-fascister#.VIdG8IUI9-l.twitter

   Jävla teaterapor som ylar om fascism hela tiden. Vettlösa varg-ropare!

   Radera
  2. Precis! Ni är ju nazister. Inget annat. Pragmatiska nazister.

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Kan inte nattpersonalen ge micketrollet något lugnande utöver hans antipsykotiska medicin ( där dosen uppenbarligen är otiiräcklig)

  SvaraRadera
 13. Var det efter att du blivit utsparkad från vänsterextremsiterna som du fick lära dig om nattpersonal och kvällsmedicin Amnexis?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.