2015-02-24

Övervakning: Miljöpartiets totala svek


De senaste dagarna har media rapporterat om intern upprördhet i Miljöpartiet, på grund av att partiet i regeringsställning vikt ner sig i sina kärnfrågor. En intressant detalj är att det i detta sammanhang inte har sagts ett ord om övervakningsfrågorna, där MP:s kapitulation är total.

Lagringen av data om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanden, nätuppkopplingar och mobilpositioner fortsätter – trots att EU-domstolen meddelat att den strider mot de mänskliga rättigheterna.

FRA-lagen tycks ligga fast, trots att myndigheten vid ett flertal tillfällen blivit ertappad med att bryta mot lagen.

FRA ägnar sig, tillsammans med utländsk underrättelsetjänst, åt att hacka och infektera datasystem. Det är oklart vilket lagrum som gäller och varifrån FRA fått sitt mandat för detta.

FRA har tillgång till NSA:s spiondatabas XKeyscore, som med säkerhet innehåller uppgifter om svenskar och svenska förhållanden. Det är oklart vilket lagrum som gäller och varifrån FRA fått sitt mandat för detta.

Ändå ligger MP lågt i övervakningsfrågorna. Och det är värre än så. MP är ett regeringsparti. MP har därför ett direkt ansvar för det som sker.

Men dessa frågor är alltså så lågt prioriterade inom MP att dess gräsrötter inte ens kommer sig för att nämna dem, när man drar igång sin interna svekdebatt.

2 kommentarer:

  1. MP är inget gräsrots-parti, den som tror det borde inte ha rösträtt...eller körkort.

    SvaraRadera
  2. HAX!

    Inte bara i Sverige:

    http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03212/260215-MATT-web_3212239a.jpg

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.