2015-03-31

Städning!

Nej! Kommentarerna på denna blogg är inte till för trams, trollande och oförskämdheter.

Nu blir det moderering. Tyvärr. (Jag kommer att försöka kolla igenom inkommande kommentarer ett par gånger per dag, innan de släpps igenom.)

Alla är välkomna att kommentera. Även anonyma. Även de som inte håller med mig. Men man skall hålla sig till ämnet, uttrycka sig civiliserat och ha något att tillföra.

20 kommentarer:

 1. Trist att du ska behöva moderera, men tyvärr behövs det.

  SvaraRadera
 2. Hej HAX,

  Jättebra. Tyvärr har omständigheterna gjort detta oundvikligt. Jag vet att du gärna vill att din blogg ska vara ett hang-out för en borgerlig och liberal idédebatt, och ett levande debattforum kräver många inlägg. Ett problem har varit konsporationstroll och invandringsfientliga troll som postat irrelevanta inlägg. Vi får hoppas att din moderering skrämmer bort dessa. Men det stora problemet har varit ett troll som sällan deltar i en saklig diskussion, som har ett extremt högt tonläge, och som konsekvent kallar meningsmotståndare för idioter och nazister. Huvudansvaret för problemen är att detta troll tillåtits förstöra debatten. Det är hans glåpord som triggat andra att svara med samma mynt. Jag skrev en kommentar här för någon vecka sedan och uppmanade dig att permanent banna detta troll. Jag tror jag vet varför du inte har gjort det. Trollet är extremvänster men kallar sig av någon obegriplig anledning för "liberal". Jag gissar att du hoppas att han genom att läsa bloggen kommer att påverkas av argumenten och bli omvänd. Tyvärr är det helt orealistiskt. Detta troll har varit här i minst fem år och visar inga som helst tecken på att vilja föra en saklig debatt. Snälla banna detta troll permanent så att vi andra kan debattera sansat och sakligt.

  SvaraRadera
 3. Censur och varför inte lite datalagring så någon lämplig efterforskningsgrupp kan spåra upp förövaren har väl aldrig stört en piratpartist?
  Märkligt i sammanhanget (utöver ovan) är att trollet Micke tillåts skapa sina egna sammanhang gång på gång?!
  Ligger det något i påståendet att det finns "kändisskap" bakom denna signatur månne?

  SvaraRadera
 4. Jävla trams! Fyyyfan för censur! Jävla bög.

  SvaraRadera
 5. "Micke" är sannolikt ett av flera så kallade straw man sock puppet- konton.

  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread186543/pg1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast är han verkligen det? Det är ju mycket lite av det han skriver som föranleder någon debatt, så när skulle någon "vinna" debatten genom att "besegra" Micke? Han säger ju mest "nazist!" eller saker som i stil med "du är ful".

   Det är väl i så fall mer troligt att Micke är någon som vill utrota möjligheten att kommentera anonymt, antingen för att han är någon besviken kommunist-pirat eller så kanske han är anställd av staten/media.

   Radera
 6. Ja efter att ha sett vaktmästarna gå igång i den här tråden så välkomnar jag moderering.

  http://henrikalexandersson.blogspot.se/2015/03/heckscher-datalagringen-kan-fortsatta.html#comment-form

  SvaraRadera
 7. @Hax

  Skriv gärna en post om vilka regler som gäller, hur man får uttrycka sig och inte samt vilka ämnen som är tabu, om några.

  Det flesta av de destruktiva kommentarerna har ju egentligen varken haft särskilt högt tonläge eller innehållit något olagligt, utan det har bara blivit att eventuell diskussion i kommentarsfältet dränks av ett meningslöst men provocerande bjäbbande om ingenting, vilket verkar vara precis Mickes mål.

  Det är ju intressant att nästan inget av det destruktiva tramset har kommit från Anonym, utan det är Micke och i viss mån Amnexis som har stått för det.

  SvaraRadera
 8. Tack Henrik!
  Ser verkligen fram emot att kunna föra en viktig och saklig debatt utan pajaserier och förolämpningar som de vissa extremister excellerar med.

  SvaraRadera
 9. Favorit i repris detta görs av Hax då och då mellan varven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt aldrig moddat tidigare.

   I perioder har jag varit tvungen att stänga avmöjligheten att vara anonym. Och en gång för flera år sedan fick jag stänga ner kommentarerna helt en vecka, när någon lallare havererade oavbrutet.

   Radera
 10. Lite oväntat att du av alla börjar censurera....

  SvaraRadera
 11. Kanske är det även dags att städa lite i vänsterspalten också... Jag sitter med en hyfsat ny dator på 100mbps-lina och din sida saktar ner min browser som ingen annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, suger krämen ur burken vilket är varför jag oftast använder mig av mobilsidan istället.

   Radera
  2. +1 - har även tidigare mailat HAX om detta. Jag har börjat köra pluginen disconnect - gör det något bättre... Men en nätförspråkare som HAX borde ha en sida som inte kräver sådant.

   Radera
 12. Äntligen, inte en dag för sent att bomma igen lekstugan! :)

  Håller inte med om censuranklagelserna. Censur brukar handla om makthavare som filtrerar bort obehaglig oppositionell kritik. Jag tror bloggägaren förstår skillnaden och inte kliver ner i det diket.

  /Johan

  SvaraRadera
 13. Tråkigt. Bloggen är redan tråkigare eftersom diskussionen har tappat styrfart. Det kommer nog tyvärr sluta med att inte längre besöker bloggen, har inte insett tidigare hur stor del av mervärdet som kom från kommentarerna.

  SvaraRadera
 14. Din röst kommer att räknas efter att den godkänts.

  SvaraRadera
 15. Utmärkt, inte en dag för tidigt! Det finns ett välkänt troll som huserat här i många år vars enda nöje verkar vara att sabotera alla diskussioner genom att anklaga folk för diverse epitet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.