2015-04-14

Alliansen bullrar om försvaret - men kommer att svika i riksdagen


Försvarssamtalen mellan den rödgröna regeringen och Alliansen kärvar. FP har hoppat av och M ställer ultimatum. [Länk»]

Naturligtvis är det bra att oppositionen sätter press på regeringen – om vi alls skall ha något trovärdigt yttre försvar. Men det är ändå som parallella universum. Alliansen är nämligen i högsta grad medskyldig till att ha monterat ner det svenska försvaret. Och så sent som för något år sedan hördes inget från de borgerliga om kraftigt höjda försvarsanslag.

Bland de borgerliga partierna är det bara FP som är i närheten av att vilja ge försvaret tillräckligt med pengar för att det skall kunna leva upp till de politiska mål för rikets försvar som riksdagen har satt upp. M, C och KD kan hålla hur högt tonläge de vill, men de är inte i närheten av försvarsanslag som ligger på ÖB:s "minsta möjliga"-nivå.

Kraven på ett NATO-medlemskap är bara plakatpolitik. Samma borgerliga partier som vill att Sverige skall gå med i den västliga försvarsalliansen är skyldiga till att ha monterat ner det svenska försvaret till en så låg nivå att NATO varken kan eller vill acceptera oss som medlemmar.

Det kommer att bli pannkaka av hela frågan. Sverige kommer inte att ha något trovärdigt försvar inom överskådlig framtid. Vilket är oerhört allvarligt.

Däremot kommer de borgerliga partierna snart (som en del av DÖk) att rösta igenom en rödgrön budget som lägger pengar på trams och lullull – men som fortsätter att montera ner viktiga delar av vårt samhälles kärnverksamhet.

Det är helt enkelt inte seriöst.

2 kommentarer:

 1. Kostnaderna för ett Nato-medlemska p kommer att ireda pengar överstiga vad som nu "förhandlas" många gånger om.
  Bara ett spel för gallerierna så att väljarna ska fortsätta tro att det finns en opposition.För en gångs skull en eloge till FP som hoppar av den pinsamma farsen.
  Alliansen med alla sina partier gräver sin egen grav.
  Folkligt Centermoderata socialistiska arbetarpartiet får försöka vinna valet 2018 mot de oberörbara.

  SvaraRadera
 2. Som sagt, SD är en soppa med en del konstiga kryddor i. Men grundförutsättningarna för en fungerande nation har de bäst förslag på. Finns inga alternativ där. Betänk också att våra asylboenden är fulla av IS-sympatisörer, så hotet kommer inte bara från Ryssland utan även inifrån. Busslaster med män i stridbar ålder kommer till Sverige varje vecka från Syrien och andra länder där islamist-mentaliteten dominerar.

  Min gissning är att dessa IS-sympatisörer hinner slå till i Sverige innan Ryssland. Vänta och se...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.