2015-05-14

Herregud. EU har tydligen planer på att... invadera Libyen

När jag skrev bloggposten om EU:s kvoteringar om flyktingar nedan – då funderade jag på att slänga in något dumkul som... "Vad vore alternativet? Att EU invaderar Libyen?"

Men jag lät bli. Det lät för dumt.

Då visste jag inte att EU faktiskt har konkreta planer på att invadera Libyen. [Länk»]

Oh. Vad kan möjligen... gå fel?

8 kommentarer:

 1. Om jag förstår saker korrekt så köper smugglarna sina båtar av fiskare och andra som äger dem. För att förstöra smugglarnas båtar skulle man även vara tvingad att förstöra alla fiskebåtar och därmed proteinkällan för en stor del av befolkningen (och flyktingar i land). Inget kan gå fel.

  SvaraRadera
 2. Kan det vara detta som onsdagens *hemliga* regeringssammanträde egentligen handlade om? (Eller håller de på att sälja SAS?)

  SvaraRadera


 3. Det bästa vore om EU långtidshyrde (tänk Hong Kong) ett stort område i Nordafrika där det upprättades ett samhälle snarare än läger, ett område som kan utvecklas av sig självt.

  Till detta område transporteras ALLA som olagligt tar sig in i EU, även de som kommer med flyg eller bil och på så vis finns ingen vinst med att betala smugglare och riskera sitt liv, istället tar man sig till det hyrda området. Där prövas deras möjligheter att leva inom EU UTAN att bli försörjda och man kan eventuellt komma vidare.

  Flyr man för sitt liv utan att i framtiden kunna försörja sig inom EU så kanske man stannar i EU:s hyrda område vilket ändå rimligtvis är bättre än att dö.

  En variant av den australiensiska lösningen men mer utvecklad.

  SvaraRadera
 4. Men för det behövs "icke-demokratierna" Ryssland och Kinas stöd.
  Skulle nog kosta Ukraina minst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja EU lär knappast få Rysslands stöd gratis.Ryssarna har ju faktiskt veto så det blir bara varm luft i Bryssel av det här.

   Radera
 5. Den danske science-fiction forfatter Niels E. Nielsen (http://da.wikipedia.org/wiki/Niels_E._Nielsen) har i sin fortælling "Vogteren" fra 1974 beskrevet næste skridt i denne udvikling.

  I fortællingen har horder af mennesker fra det fattige og overbefolkede Afrika gang på gang forsøgt at komme till Europa. Fort Europas svar er projekt "Tårn Gideon" - et stort mobilt tårn som langsomt ruller ned gennem Afrika, med krigsrobotter, autonome dræbermaskiner, i en lang, ubrudt linje fra Atlanterhavets kyst til det Indiske Ocean. Robotter som er programmeret til at dræbe alt som er større end en rotte.

  https://plus.google.com/+JanBruunAndersen/posts/X4gKL7URZU8

  SvaraRadera
 6. Hm,
  Kommer ni ihåg vilka det var som förvandlade Libyen till ett kaosland?

  "Detta är vad politiken gör: den skapar konflikter där sådana inte finns och den gör kreatur av människor. Det bästa vi kan göra är att vända den ryggen helt och hållet. Av princip"

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.