2015-05-11

Klart som korvspad

Jag har just slöslyssnat lite på gårdagens partiledardebatt i tv. En del saker var imponerande luddiga...

Som när statsminister Löfven försökte ge en bild av vad som skall gälla för svensk vapenexport.

Han förklarade efter bästa förmåga att det finns demokratier, icke-demokratier, icke-diktaturer och diktaturer. En demokrati är en icke-diktatur, en icke-diktatur kan vara en demokrati men icke alltid, en diktatur kan icke vara en demokrati men en icke-demokrati behöver icke vara en diktatur. Därför skall vi exportera vapen till dem. Eller icke. Ärendet är under utredning.

Där någonstans stängde jag av.

Flattr this

5 kommentarer:

 1. Löfven lyckas vara mer patetisk än både Sahlin och Juholt.
  Tillsammans.
  Det säger inte så lite...

  SvaraRadera
 2. Det är klart att vi skall sälja vapen till diktaturer om det ligger i vårt intresse. Vi gör det inte för att det är bra för Dem, vi gör det för att det är bra för Oss. Kan vi bidra till en något mindre dålig situation i den aktuella regionen så är det en bonus.

  SvaraRadera
 3. Skall jag översätta?

  Det han säger betyder:
  "Vi skall sälja vapen till dem vi, eller USA, har intresse av att sälja vapen till! Och vi är villiga att se mellan fingrarna på vilket sätt de behandlar sina undersåtar..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glömde min sista mening! Annars är översättningen OK. Sedan när är det i folkets intresse att frondera mot US?. Låt oss reservera vår ranson till sådant som spelar oss och för våra rättigheter.

   Radera
 4. Löfven är till den milda grad så förvirrad och osammanhängande, att det borde tillsättas en "nationell samordnare av statsministern".

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.