2015-06-23

Bubb.la fyller ett år


Den frihetliga svenska nyhetssiten Bubb.la fyller i dag ett år.

Bubb.la listar intressanta nyheter från hela världen (ofta med en egen vinkel i rubriken) på sin huvudsida [länk»] och sprider dessutom länkarna på bred front i sociala media. Tre gånger i veckan sänder Radio Bubb.la [länk»] samtidigt som det finns en dygnet-runt-ström med nyheter ur arkivet.

Läs mer om Bubb.la-projektet, dess upplägg och räckvidd här »

En sak som gör Bubb.la intressant är att projektet verkar vara uthålligt över tid.

En nyhetssite, länkaggregator eller podcast kan vem som helst starta. Det svåra är att ha ett omfattande och jämnt flöde över tid. Vilket Bubb.la tycks lyckats med. På så sätt bygger man en verksamhet som har förutsättningar att växa och bli en medieaktör på riktigt.

Detta är extra intressant i dessa tider av strukturförändringar i media.

De gamla tidningarna får allt svårare att klara sig; på nätet håller Public Service på att reduceras till en tjänst bland många andra; tittande och lyssnande går från linjära sändningar till on demand; de kommersiella radiokanalerna ägnar sig så gott som uteslutande åt att spela musik som folk lika lätt kan konsumera genom streamingtjänster. Och så vidare. Hela medielandskapet håller på att förändras.

Det är i denna tid av förändring som Bubb.la-projektet håller på att etablera sig och finna sin roll – med en flexibilitet som de stora mediehusen inte har. Vilket är oerhört intressant och spännande.

Grattis på ettårsdagen, Bubb.la!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.