2015-06-17

Ni är lurade. Låt oss lura er igen.


Ovan en tweet från den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson.

Fritt översatt: Ni röstade på oss för att få en borgerlig politik. Vi röstade igenom en S+MP-budget. Rösta på oss igen.

Det känns inte helt klockrent.

24 kommentarer:

 1. Svaret från @BJMattias till Abrahamssons tweet var ju klockren:

  "Då vill jag veta varför jag ska rösta på Alliansen 2018 när risken är överhängande att min röst ger Vänstern carte blanche."

  SvaraRadera
 2. Kom hit igen så vi får lura dig en gång till!
  Javisst, Sahlin och Reinfeldt sa ju att Sverige bestod av hedningar och byfånar så varför inte?

  SvaraRadera
 3. Minns hur det lät när Maria Abrahamsson gick över från ledarskribent till politiker. När hon talade på olika politiska och liberala event och profilerade sig som den där personen som kom utifrån, som var besviken på hur alliansen hade röstat (inte minst i FRA-frågan) och som nu ville börja dra Moderaterna åt rätt håll igen. Resultatet blev att hon fick mängder av röster från borgerliga väljare som gick på hennes bluff.

  Det dröjde några månader. Sedan var hon själv en av de där nya moderatpolitikerna som röstade för minskad frihet, som propagerade för ökad statsövervakning av folket etc (just sådant som hon gick till val för att bekämpa). Därefter stängde hon av kommentarerna på sin blogg så att hennes besvikna väljare inte kunde ställa henne till svars för sina brutna löften.

  Nu vill hon alltså ha väljarnas förtroende igen...

  De väljare som går på detta ännu en gång får tamenf-n skylla sig själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har du den:

   http://www.mariaabrahamsson.nu/index.php/2011/03/15/jag-rostar-ja-till-teledatalagringen-allt-annat-ar-populism/

   /Johan

   Radera
 4. Rösta på allianden igen, no way, mig har ni lurat för sista gången DÖ-nickar

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Det är just det jäkliga Johan, det finns inga! Jag har röstat PP sedan FRA-lagen kom till och jag har lovat mig själv att *ALDRIG* mer rösta på de borgerliga partier som drev igenom den. S, V, Fi och SD går fetbort så fram tills nyligen var det bara MP kvar men de är så bruna i munnen efter att slickat S-r*v så där rök de med... så det blir väl en bortkastad röst på PP igen då.

   Radera
  2. Vi kan göra som våra kära ledare, inte rösta, idag lade en majoritet av våra folkvalda ner sina röster. Hoppas svenska folket gör likadant nästa val.

   Radera
  3. Istället för blankröst kan man, som anonym redan påpekat, inte rösta alls.
   Blankröster brukar man inte bry sig om, däremot bröstar sig både politiker och valanalytiker över det höga valdeltagandet. Om deltagandet krymper lär det bli bekymmersamt.

   /Johan

   Radera
  4. Så om så där en 300år då valdeltagandet krympt från ca 80% till 50%, vad händer då? Ett extra insatt avsnitt av svtdebatt? Folk skriver av sig på sociala medier. Sen då?

   Radera
 6. Så bristen på alternativ är det optimala argumentet för att även nästa gång ge sin röst till Alliansen?
  Så att den också då ger frikort till Löfven?
  KD, och kanske också FP, kommer inte att klara spärren.
  Man ska sitta och hoppas på att samma gäller för MP?
  Det är innebörden av att vara borgerlig?

  SvaraRadera
 7. Det klockrena är att det finns en höger som vill samregera med högerextrema partiet och en annan som inte vill det. Som vanligt i politiska sammanhang är det den minsta gruppen som gnäller mest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför Mp gnäller så förbannat då? Varför ska vi lyssna på 7% extremister?

   Radera
  2. Du behöver inte lyssna. Du behöver bara acceptera att det är majoriteten som styr i en demokrati.

   Radera
 8. Erik Ullenhag sa i budget debatten "jag har inga problem att försvara varje bokstav i våran budget". Det enda han verkar ha
  problem med är att rösta på den. Hela situationen är totalt absurd, Sverige har nu blivit en bananrepublik. Frågan är om det ens är värt att ha ett val 2018. Man har bara två partier att välja mellan, SD eller DÖ, båda lika idiotiska.

  SvaraRadera
 9. Hörde idag på radion Annie Lööf beklaga sig över att sossarna skulle tvinga företag att anställa personal för att de skulle kunna få kontrakt vid upphandlingar. Hon kunde ju ha röstat på Alliansens budget istället och fällt regeringen

  SvaraRadera
 10. Är det överhuvudtaget någon här som känner att han/hon har makt när han/hon går och röstar, och som känner sig representerad?

  Hade inte Charles Bukowski rätt när han sade:

  "Skillnaden mellan demokrati och diktatur är, att i en demokrati går vi och röstar först och lyder sen - i en diktatur behöver vi inte kasta bort tid på att rösta."

  Youtube-klassikern Meddelande till röstboskapen finns förresten nu svensktextad:

  https://www.youtube.com/watch?v=t5FNDRgPOLs&cc_lang_pref=en&cc_load_policy=1&yt:cc=on

  SvaraRadera
 11. Säga vad man vill, men det fanns faktiskt bara två alternativ till DÖ för de borgerliga. 1) Att samarbeta politiskt med de rödgröna eller 2) att samarbeta med SD. Alternativ 1 hade sannolikt lett till ett ännu större politikerförakt då det hade blivit fullständigt meningslöst vad man röstade på och alternativ 2 är inget alternativ för någon med någorlunda fräsch människosyn.

  SvaraRadera
 12. DÖ ska helt klart DÖ.

  Vill man reagera i minoritet och få igenom sina saker så får man se till att förhandla med oppositionen eller få sina saker nedröstade, dvs lägga fram saker som kan accepteras av en majoritet.

  Inte den här barnstugan!

  SvaraRadera
 13. Och som grädde på moset. Skulle de socialdemokratiska pumpstuggande stödhjulen (fd alliansen) mot förmodan vinna valet 2018, så kommer Löfvén att avgå och nästa socialdemokratiska partiledare kommer att säga att han inte känner sig bunden av sin företrädares flera år gamla överenskommelse.

  SvaraRadera
 14. Det är ju så med förtroende att det tar lång tid att bygga upp men kort tid att rasera. Alliansen hade kunnat stoppa sosseriet men valde att inte göra det, de är direkt ansvariga för varje dag som byfånen sitter kvar som statsminister. Jag tror inte att jag kommer att kunna glömma det.

  Sedan hjälper det ju inte att 7klövern och etablisemanget använt sönder alla skällsord de kunnat hitta mot ett parti som folk själva kan se är ett balanserat, sunt förnuft-parti som bara vill göra Sverige mindre extremt och mer likt till exempel våra grannländer.

  Jag tror aldrig jag har hört Jimmie Åkesson säga någonting jag inte håller med om, men jag tror att det beror på frågorna han får och situationen i Sverige. Alternativet till SD är idag s, v och mp, det går inte att komma runt det, och då vet iallafall jag vad jag väljer.

  /sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sosserasister som glorifierar den svenska nationalstatens folkmord i jakt på landvinningar är inte extrema?

   http://www.mises.se/2015/06/11/sverigedemokraternas-politik-del-1-den-traditionella-valfardsstaten/

   Radera
  2. Den enda frågan där SD har en någorlunda balanserad åsikt är invandringsfrågan. I övrigt osar partiet unken konservatism.

   Radera
 15. Om man tar sig ur den barnsliga sandlådementaliteten så är givetvis SD den självklara rösten. Det är ingen slump att SD växer så det knakar, det är det enda seriösa partiet idag.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.