2015-07-26

Massövervakning skapar ett misstänksamt samhälle


Nybloggat på HAX.5July.org:


En bloggpost om hur massövervakning skapar ett misstänksamt samhälle, där människors tillit till varandra eroderar.

1 kommentar:

 1. Hur är det egentligen med den gemensamma värdegrunden?
  Förvirrande...?!?
  Vi lever i ett samhälle där de flesta människors värdegrund verkar vara som att tänka på säkerhet som ett undantag från regeln om marginalnytta.
  Regeringar lever på den propaganda som att mer och mer säkerhet krävs och därmed ”självklara” krav allt högre och högre skatter. Tyvärr... varje ytterligare enhet av säkerhet ger mindre värde och kostar mer pengar. Men... i varje fall så ingår väl i alla fall kostnaden för konsumtionen av försäkring mot terrorism i den gemensamma värdegrunden?
  Den marginella beslutsregeln: En vara eller tjänst bör konsumeras vid en kvantitet där marginalnyttan är lika med marginalkostnaden. Fakta: mer än dubbelt så många människor dör av kontakt med varmt kranvatten i Europa per år (90) än från terrorism (40).
  Vissa anser att “arbetet” med att en arbetssökande fåfängt försöker hitta sig ett jobb är “tärande” på samhällsekonomin.
  “The Counter-Economy is the sum of all non-aggressive Human Action which is forbidden by the State.” https://en.wikipedia.org/wiki/Agorism
  En värdegrund med konta-ekonomi bör kanske i så fall erbjuda en myllrande mångfald av nya möjlighetsutrymmen för arbetssökande... samtidigt som... alla jobb där marginalkostnaden av kontra-ekonomin anses större än marginalnyttan kanske då bör anses vara så pass “tärande” att de snarast avvecklas.
  Hur går det då med NSA, FRA osv... osv...?!?
  Remix; Aristoteles: Etik är läran om det som skulle kunna vara på ett annat sätt!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.