2016-03-04

Nu blir Donald Trump ostoppbar


Den amerikanska presidentvalskampanjen håller på att bli riktigt, riktigt intressant.

Nu har det republikanska partietablissemanget bestämt sig för att försöka sänka Trump. Hans eget parti tänker köra en negativ reklamkampanj mot honom. Och i går gick Mitt Romney till generalangrepp.

Se Romneys tal här »

Detta kommer bara att göra Trump starkare, tro mig. Det kommer att ge honom ännu mer uppmärksamhet. Det kommer att skapa en dramaturgi som är till hans fördel.

Och Trump är naturligtvis inte sen att bygga på detta. Ett par timmar efter Romneys tal kom Trumps svar, på ett kampanjmöte i Maine.

Se Trumps tal här »

Som vanligt kommer han undan med nästan vad som helst.

Denna kampanj handlar inte om sakliga argument. Den förs inte med traditionella metoder. Istället håller Trump på att förvandlas till något slags ostoppbar naturkraft.

Nu är jag inget överdrivet Trump-fan. (Jag gillar ingen av de övriga kandidaterna heller.) Men att få se honom i ringen mot Hillary Clinton... Det kommer att bli politiskt underhållningsvåld av episka proportioner.

Läs även: How Mitt Romney Is Totally Wrong About Donald Trump »

6 kommentarer:

 1. Du skrev: "Denna kampanj handlar inte om sakliga argument."

  Men det gör ju amerikanska presidentkampanjer aldrig. Det är spel för galleriet, teater, till stor del.

  Och vad man säger under en presidentkampanj är inte juridiskt bindande.

  Med det sagt, det ÄR ett ovanligt rejs i år. Och att Hillary inte vinner är prio ett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga kampanjer i några länder handlar om sakliga argument. Det handlar alltid om retoriska knep osv. Se bara på Socialdemokraterna som vill arbeta för jobben varje kampanj, och ingen skriver dem på näsan att de gjort samma sak i 100 år och bara gjort allt värre.

   Radera
 2. https://plus.google.com/+AliUtlu/posts/KtLY972Q5Qf?hl=sv

  SvaraRadera
 3. Jag kanske är löjlig, men Trump skrämmer mig på riiktigt. Jag tror att om Trump vinner så kommer han ha startat tredje världskriget innan mandatperioden är slut. Jag överdriver faktiskt inte, jag tror på riktigt att han är så farlig. Det är kul att han trollar etablissemanget, och i början när ingen trodde han skulle vinna tyckte jag han var underhållande, men nu när han faktiskt kanske vinner på riktigt är det inte roligt längre. Donald Trump 2016 är som Hitler på 30-talet, och jag menar det inte som någon slags komisk överdrift, eller som någon slags Godwins Law-grej där man jämför folk med Hitler för att vinna debatten. Utan jag menar det ganska bokstavligt, att han faktiskt är lika farlig och kommer orsaka lika mycket död och lidande som Hitler gjorde.

  Överallt i världen verkar folk som hatar etablissemanget ha en märklig förmåga att själva förespråka politiker som är ännu värre än etablissemanget är. Varför kan inte kritiker av etablissemanget förespråka piratpartier eller libertarianska partier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär samma saker sas om Ronald Reagan innan han valdes. Man kan tycka vad man vill om Reagan men det gick ganska bra för USA under hans tid som president.

   Svenska piratpartiet blev en del av etablissemanget när det började fokusera på etablissemangets statsfeminism, genuspolitik och migrationspolitik.

   Den nya Hitler ska du söka i organisationer som Bilderberg-gruppen, Trilaterala kommisionen, Muslimska Brödraskapet, Council on Foreign Relations och Coudenhove-Kalergi-sällskapet.

   Radera
 4. All nyhetsövervakning går genom någon form av tvättsprocedur. Vissa tidningar stoltserar med att de inte gör det lika mycket men den finns alltid där.OK att en bilolycka sker eller att laget förlorar är svårt att få politiska poäng på (även om jag sett rätt mycket försök)men för att ta ett exempel från min ungdom. Allt som hände i Nordirland passerade via Brittiska media innan det nådde Sverige. Hur troligt var det att den Irländska sidan fick sin sak presenterad? Bara en i högen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.