2016-12-17

Lag och rätt

2 kommentarer:

 1. Lag är en massa nedskrivna ord av folk utan juridisk specialkompetens eller genusanalytisk certifiering, utvalda bakom stängda dörrar av en toppstyrd partiorganisation i tydlig minoritet, som bakom andra stängda dörrar kompromissat med ett fåtal personer med lika värde (oavsett förnuftsförmåga, kön och kompetens) men med förmodad icke likalydande värdegrund från andra minoritetspartier och särintressen. Så försök fundera fram det som är riktigt enligt din egna hittepåuppfattning snarare än det som är lagligt.

  (försvenskad, normkritisk, näthatsfri* översättning** av Joe Rogans text)

  [* = i juridiskt avseende ännu ej rättsligt prövat, med reservation för eventuell algoritmuppdatering hos ledande sociala medier i enlighet med godkända användarvillkor, och/eller icke offentligt känt påbud baserat på EU:s ständigt ökande resurser för internetbaserad informationshantering och upphovsrättskontroll (dvs det som fram tills berlinmurens fall och före att Edward Snowden uppvisade en påtaglig brist på lojalitet mot sin dåvarande arbetsgivare, benämndes åsiktsövervakning), och/eller eventuell hemligstämplad dokumentation baserad på möjliga konsekvenser av ett uttryckligt demokratiskt beslutat demokratiskt underskott i EU:s organisation, eller annan juridiskt icke reglerad åtgärd av ISP/internetrelaterad aktör i oklart, möjligtvis oavsiktligt och förebyggande syfte]

  [** översatt utan föregående skriftligt tillstånd av upphovsrättsinnehavaren, ska därför inte uppfattas som ett uttryck för Joe Rogans officiella åsikter. Evenutella åsikter som kan tolkas in i denna icke auktoriserade översättning kan ej garanteras vara fria från mikroaggressioner eller kränkning av annan persons identitets- eller religionsuppfattning. Länkningstillstånd till denna text bör därför inhämtas före aktivering av länkfunktion i webläsare och internetleverantörs tjänst. Vänligen kontakta därför samtliga berörda parter innan texten läses.]

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Lagens fundament är det han avser: Ego sic dico.

  Sedan växer gruppen från stam till klan till samhälle till stat, och lagens komplexitet är en del av detta.

  Idén om lagen som skapad av och med medborgaren för dennes fromma och med statens styrande själv underställda sagda lagar är unik för västerländsk civilisation.

  Till skillnad från de flesta libertarianer, tror jag, har jag upplevt avsaknaden av lagbunden auktoritet och lagbundet våldsmonopol. Till och med en korrupt lag är bättre än det, om man inte är välbeväpnad och villig att betala sitt liv med andras.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.