2017-01-31

Kritisera gärna Trump, men gör det rätt


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


President Trump håller på att göra en massa galna, ogenomtänkta saker. Men om man tittar lite närmare kommer man att finna president Obamas fingeravtryck på mycket av det som sker.

3 kommentarer:

 1. Vanudå? Vadådå?
  Vi är vänstern.Vi kritiserar vem och hur vi vill.Det är vårt prerogativ.

  /Vi är vänstern.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Men men men men 1Upprörd!!1 som det brukar låta på kultursidorna (parafraserat).

  Kritik av politik på principiell och abstrakt nivå kräver inte bara abstraktionsförmåga utan även gedigen kunskapsgrund, innehållande motstridiga och paradoxala fakta - vilket förutsätter studier, vilket är ansträngande och tidskrävande men tämligen upplevelsebefriat (annat än på intellektualiserad nivå).

  Kritik av politik på saklig nivå, eller konsekvensnivå, kräver dels abstraktionsförmåga för att kunna ställa prognos utifrån kända data och allt annat lika, dels gedigen sakkunskap inom för frågan relevanta fält (personligt exempel: jag uttalar mig aldrig om de tekniska aspekterna av elektronisk övervakning då jag saknar kunskapen - de sociologiska/psykologiska är en annan sak), samt förmågan att förstå andra åsikter och perspektiv inifrån de själva, utan att man för den skull anammar deras ståndpunkter - en sorts empati.

  Då den feminiserade allmänna proteströrelsen saknar allt ovanstående, till inte ringa grad just beroende på sextiotalets radikalfeminism förenad med postmodern marxism/neo-socialism och den sk. motkulturrörelsen samt den lika banala nyliberalismens sociala aspekter är vad vi ser inte konstigt.

  Det steg i processen som nu infinner sig är bitterhet över att känslor och idealism inte räcker för att påverka verkligheten - fel person vann trots att ett regelverk lika för alla kandidater följdes. Efter förbittrad idealism kommer ett stadium av sökande efter en ny auktoritet att samlas kring: islam.

  Likt hur tyska liberaler, socialdemokrater och andra politiska åskådningar blev övertygade nationalsocialister i inte ringa grad på grund av demokratins misslyckande i Weimarrepubliken, eller hur ryssar trodde på socialismen med bakgrund av tsardömets genomklappning.

  Svenska såväl som amerikanska feminister tar nu frivilligt på sig slöjan och anammar islam av solidaritet och för att de anser att inget bevisar frihet så mycket som att välja slaveri. De liberaler som bistått med benägen hjälp måste vara stolta - även om de är för fega för att leva bland konsekvenserna av sina åsikter.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. "Jag försvarar inte Donald Trump. Tvärtom. Men jag vill att kritiken mot honom skall vara korrekt. Det måste den nämligen vara om den skall ha några som helst förutsättningar för att bita."

  En intressant sak i sammanhanget är Tulsi Gabbard den kvinnliga demokrat som nu har gått ut officiellt med att Obama/Usa/väst har medvetet sponsrat ISIS och bör sluta med det , och att isis är i huvudsak den enda dominanta oppositionen till assad.
  Det är relativt tyst om det.
  Narrativet som råder är att Assad är ondast av dom stridande parterna.

  Det finns mycket att dölja för dom som driver den hysteriska opinionen mot Trump.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.