2017-03-24

Moderaterna får skylla sig själva


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Gösta Bohman omformade Moderaterna till ett parti som väljarna uppfattade som kompetent och konsekvent. I dag är bilden av partiet den rakt motsatta. Vilket är förödande – eftersom landet just nu är i stort behov av just kompetens och konsekvens."

5 kommentarer:

 1. Det stämmer att det bara är svansen kvar. De som skapade Nya Moderaterna i efterdyningarna efter 2002:s mindre bra val är alla borta

  Man ska kanske också hålla i minnet att Reinfeldt i-n-t-e var en av dem. Snarare tycker jag man ska se det som att han var en av dem som förstörde bygget eller åtminstone grovt underminerade det. Särskilt tydligt under andra mandatperioden.

  Det är pinsamt för svensk borgerlighet i allmänhet och M i synnerhet att det krävs vänsterpartister för att förstå det (läs Etzlers bok). Borgerligheten hade ett gyllene tillfälle och folkets mandat att efter 2006 en gång för alla göra upp med Sossesverige - och sumpade det.

  SvaraRadera
 2. Bra Hax!
  Partier som gjort sig själva irrelevanta har bara sig själva att skylla, ingen annan, och ska förpassas till historiens soptipp.
  Moderaterna är på väg mot samma mål som Ny Demokrati och Piratpartiet som i sin tur väl hunnit förmultna nu.Men också FI, MP och KD har sina ambitioner glasklara för sig.
  Liberalerna får väl sägas grunna på framtiden.
  Vår landsfaders eget parti vinglar än hit och än dit på siffror som förpassade Juholt från maktens centrum till Island.
  I slutändan har alla bara sig själva att skylla och tiden för bortförklaringar är slut och över.

  SvaraRadera
 3. Såg en kvinna(?) i moderat väst med
  rödfärgat feministiskt hår
  precis som ikonen "big red" igår.

  SvaraRadera
 4. Jag ska inte säga att detta var ett speciellt bra inlägg, men enbart för att det är exakt vad du sagt hela tiden och återigen fått rätt. Tragiskt hur AKB kan köra spel mot öppet mål och ändå förlora. MEN det är nog inte hennes fel. Ibland är man bara fel person på fel plats. Typ Dan Eliasson som alltid är på fel plats. OMG Teoretiskt sett skulle AKB och DanE kunna få barn. Jag vill inte leva i den världen...

  SvaraRadera
 5. När det gäller SD så tycker AKB har valt helt rätt linje. Man måste kunna tala med andra partier och man måste kunna driva sin politik oavsett vad SD röstar på. Jag tror svenska folket håller med om det.

  Däremot har hon varit dålig på att föra ut budskapet. Hon måste stå på sig mer när hon frågor och sluta slänga in floskler som förtar budskapet. Tänk:

  - Om SD röstar på oss så är det bara tacka och ta emot.

  Säg inget mer.

  Absolut inget svammel om att bygga Sverige starkare, eller Sverige behöver en alliansregering. Folk vet redan om att hon tycker det. Hon kan upprepa det hur många ggr som helst utan att det kommer ändra folks uppfattning.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.