2017-04-08

Terror i Stockholm


Terroristernas mål är att skapa skräck, motsättningar och att urholka vårt fria, demokratiska samhälle.

Låt dem inte lyckas.

Det är fortfarande tidigt i utredningen. Men det ser ut som om bilden av gärningsmannen börjar klarna.

Låt oss hantera detta som vuxna människor. Det är för tillfällen som dessa, som vi måste kunna känna oss säkra på att ordningsmakt och rättsväsende fungerar oklanderligt.

För en gångs skull verkar polisen ha gjort vad den skall. Och många andra. Även om det kanske var att ta i att stänga stadens Systembolag.

Löfven får godkänt. Tydligen gick till och med försvarsmakten upp i stab, vilket var ambitiöst. Och naturligtvis en signal. Det verkar som om myndigheterna lärt sig något efter tidigare händelser.

Mitt i allt det hemska kan man notera att det kunde ha varit värre, både vad gäller omfattning och hantering.

Utom för de drabbade. Där saknar man ord...

9 kommentarer:

 1. Så länge det inte är ens egna familjemedlemmar som blivit kapade på mitten av lastbilen är det väl bara bita ihop och ta "vetskapen att man står på den goda sidan" som tröstpris.

  SvaraRadera
 2. "Terroristernas mål är att skapa skräck, motsättningar och att urholka vårt fria, demokratiska samhälle."

  Så dom delar mål med härskarklassen? hmmm

  SvaraRadera
 3. Ja precis som feminister och gay-aktivister kan man misstänka att libertarianer med din bakgrund kommer att ha mycket att vara nöjda över i ett framtida Sverige.För nu blir det antingen si eller också blir det så om du förstår hur jag menar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med mer än 10% muslimer varav ett flertal kommer från skit länder som Somalia, Syrien å Irak behöver ingen tveka om vart Sverige är på väg. Finns det något muslimskt land som är framgångsrikt?
   Libertarianer har valt att applådera denna utveckling. Tror inte att de blir lika glada när fler och fler lagar anpassas till sharia.

   Radera
 4. https://www.youtube.com/watch?v=lU3j8lh-4Hw

  Youtube kommentatören styxhexenhammer666 om att man aldrig ser starka bilder från europeiska terrordåd i media men däremot från syrien när det ska krigas.

  SvaraRadera
 5. https://soundcloud.com/radiobubbla/rb-2017-04-09

  SvaraRadera
 6. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10368992.ab

  För fjorton år sedan var man psykiskt sjuk när man gjorde ungefär samma sak. Man ska alltid fråga sig vem som vinner på att terror kortet spelas...

  SvaraRadera
 7. "Terroristernas mål är att skapa skräck, motsättningar och att urholka vårt fria, demokratiska samhälle."

  Samt att döda oss, föröka sig själva och införa sharialag och bli overlords när den muslimska befolkningen är tillräckligt stor. Det börjar redan nu, i tex nederländerna där deras politiska parti 'Denk' börjat få lite mandat.

  http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/03/17/europes-future-erdogan-tells-turks-europe-five-kids-not-three/

  Och det är inte bara från turkisk håll man hör detta, även i de av Saudi finansierade moskéerna i Sverige.

  Det gäller inte alla på individnivå, men islam är ett fotbollslag som spelar mot europeiska individer, som tror att det muslimska laget också bara består av individer.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.