2019-03-11

Amerikansk politik - ett skådespel?Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) är det demokratiska partiets stjärnskott och har snabbt blivit en av USA:s mest kända politiker.

Denna video visar dock - på ett rimligt trovärdigt sätt - att hon inte skapat sin plattform av egen kraft. Istället sägs hon sakna egen politisk bakgrund och vara »castad« av en vänsterradikal demokratisk gruppering. Vilket möjligen skulle kunna förklara ett och annat.

Samtidigt väcks frågan om hur »äkta« moderna politiker är. Hur många av dem är produkten av ideologiskt engagemang och riktigt politiskt arbete? Och hur många är bara tomma varumärken, som lyfts fram av särintressen?

Youtube »

3 kommentarer:

 1. Med tanke på hur mycket pengar som är i Amerikanska valkampanjer så är nog inga politiker över en viss nivå "egna" De har en kärna av egna kunskaper och engagemang men runt det finns en hel stab av andra som backar upp med allt från fakta till "vad funkar" kunskaper. Så i det perspektivet år frågorna snarare
  1) är hon mer elller mindre "castad" än medelpolitiekrn.
  2) gör det någon skilnad för vilken politik som komemr föras av henne ?

  SvaraRadera
 2. textad version https://www.kapwing.com/videos/5c8602a3ab9c330013b3d405

  SvaraRadera
 3. I en vårdnadstvist i rätten hävdade också Alex Jones till sitt försvar, att han var en performance artist, och att den han är på radion, bara är en rollkaraktär.

  Vilket kanske förklarar hur t ex Stephan Molyneux eller Chris Cantwell hastigt och mindre lustigt kunnat gå från att vara libertarianer till nazister. De är för smarta för att tro på vad de skriver/säger. De går efter var pengarna finns.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.