2020-12-02

Federleys förlorade heder


Denna text är till stora delar ren spekulation.

Fredrick Federley bodde med sin make och deras dotter på gården i Dalarna. De skiljs, make och dotter flyttar till Stockholm. Sedan är de två ute ur bilden.

Federley får napp på Grindr, typ. Tycke uppstår. Och eftersom nappet i fråga nyss muckat från kåken, så får han flytta in på gården med Federley.

Federley vill naturligtvis veta vad hans nye sambo suttit inne för. Här finns flera möjligheter. Sambon kan ha ljugit. Sambon kan ha berättat sanningen. Sambon kan ha friserat sanningen. Jag sätter mina pengar på det tredje alternativet.

Sedan över till något som vi förmodligen vet. Expressen skriver:

»Expressen kan nu också avslöja att Federleys sambo hade ett möte med frivården den 11 september. På mötet uppmärksammades relationen till Federley och några dagar senare fick också C-politikern, tillsammans med sin sambo, prata med Kriminalvården, med anledning av sambons brottslighet. 

Federley reagerade kraftigt negativt på att myndigheten la sig i deras relation och det faktum att sambon bodde hos honom, erfar Expressen. Man uppfattade det som att Federley försökte påverka ens arbete och att parlamentarikern var rädd att hamna i register eftersom det skulle kunna skada honom.«

Det verkar ha varit ett intressant möte. Tyvärr framgår det inte om Federley först då fick kännedom om den fulla vidden av den nya sambons brottslighet, eller om han känt till detta innan.

Han verkar i vart fall ha blivit ordentligt upprörd. Vilket torde vara en rätt naturlig reaktion om han plötsligt inte bara inser att hans nya partner friserat sanningen för honom - utan att detta även är en politisk och medial bomb.

Vad gör då en politisk kändis som (senast) i mitten av september inser att han sitter i skiten? Under en lång tid, förmodligen ingenting. Efter ett tag värker en rimlig handlingsplan fram: Ut med nya pojkvännen. Och var själv tidig med att släppa bomben, på Facebook. (Det vill säga i det ögonblick det skrivs ett ord om saken i alternativmedia, innan kvällstidningarna publicerar.)

Den ena djävla saken efter den andra, helt enkelt. Det kan naturligtvis även vara på något helt annat sätt. Men verkligheten är ofta överraskande banal.

Jag har svårt att tänka mig att Federley agerat uppsåtligt på något sätt. Det känns osannolikt att han skulle vilja offra sin politiska karriär och sitt anseende, ens för kärlek. Fast man vet ju hur det kan gå när folk börjar tänka med fel kroppsdel.

Hur som helst. Om man får tro Federley på Facebook, så är relationen med den nye pojkvännen nu över. Det vore väldigt dumt att ljuga om en sådan sak.

Allt detta är som sagt mest lösa spekulationer. Men jag skriver texten delvis för att själv försöka förstå händelseförloppet. Och det finns naturligtvis mycket i sammanhanget som vi inte känner till.

Eftersom jag fortfarande inte har förlåtit Federley för FRA, så känns det ironiskt att jag just nu tycker lite synd om honom. Men drevet gör sitt bästa för att slita honom i stycken. Det känns olustigt och ovärdigt.

Som vanligt har känslorna vunnit över ett mer svalt, rimligt och logiskt resonerande förhållningssätt. Vilket knappast kommer att göra något bättre för någon. Jag är möjligen lite aspig, men sådant stör mig.

Vore jag i Federleys kläder skulle jag omedelbart lägga alla kort på bordet. Det är bättre att allt kommer fram på en gång än att det blir en följetong som drar ut på tiden. Antingen tar man initiativet själv, eller så blir man slumpens och omständigheternas offer. Och ljug inte, speciellt inte om sådant som går att kontrollera.

»Jaha, jag har levt ihop med en dömd pedofil, min politiska karriär kan vara över, alla hatar mig och pressen jagar mig. Så intressant.« Då är det så. Och då får man hantera saker och ting utifrån hur de faktiskt är.

Jag kommer att tänka på AA-bönen: Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Nu skall detta inte bli något försvarstal eller någon terapisession för Federley. Han har varit en obeskrivlig klantskalle och förmodligen inte helt uppriktig. Men jag tycker att det känns lite väl brutalt att krossa honom som människa.

Som jag förstår saken så är det trots allt inte någon som kommit till skada under den nu aktuella tidsperioden (sedan januari). I den mån det finns något offer för Federley-gate, då är det nog främst Federley själv.

För övrigt kommer det att bli spännande nu när alla politikers partners, ex och ligg kommer att köras mot Lexbase.

5 kommentarer:

 1. Åtminstone två saker sticker starkt i ögonen:
  -hur etablissemanget, inte minst C, behandlar SD så fort något klandervärt dyker upp.
  -man kommer osökt att tänka på de perversa ide'er om legalisering av pedofili, nekrofili etc som förts fram inom C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Få pedofili legaliserat, liksom homofili blev så sent som på 70-talet, och Fedde/Ursula kan bli nästa centerpatistiska partiledare och ta C upp till 20 procent :)

   Radera
 2. Två saker!
  1,""Men drevet gör sitt bästa för att slita honom i stycken"".
  Det kan jag inte hålla med om alls (förutom alternativ media) gammelmedia mörkade ju så långt dom kunde innan det skrevs ett ord om det.
  Sen är dom väldigt tama och inga kritiska frågor alls osv/osv.

  Hade det varit en SD politiker istället så hade det ju skrivits om det från början med frågor om dödsstraff ska återintas.
  SD politikerns barn hade högst troligen suttit i socialens klor vid det här laget i alal fall under en viss tid.

  2,Fredrik har ju sprunigt runt till sian grannar och frågat om dom vill se utdrag från brottregiser om hans brottslige vän.
  Det säger mig att han visste mycket väl vad denna blivit fälld för.

  SvaraRadera
 3. MSM har ju mörkat i ca 2 veckor, endast Expressen har belyst saken. Cover up, plötsligt går alla medier ut samtidigt och droppar bomb efter bomb. Vem ligger bakom det klartecknet?

  FF, ligger där han bäddat, politiker får bra betalt, som förtroendevalda.

  SvaraRadera
 4. Fast. Om en Toblerone kan stjälpa hela din politiska karriär måste du ju redan dra öronen åt dig när din tilltänkte sambon flaggar för att hen suttit inne. Allt annat är ju så dum att klockorna stannar. Tyck inte synd om FF eller fäll tårar för honom. Gråt för barnen som är märkta för livet. Gråt för dem.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.