2023-03-25

Drömmen om en bättre borgerlighet


Jag är i Göteborg för att delta i en panel på Medborgerlig Samlings framtidskonferens. (Lördagen direktsänds på Youtube. Jag medverkar på söndag morgon.) Imponerande stort och välorganiserat för att vara ett litet parti utanför medias intresse och den löpande rikspolitiken.

Här samlas folk från hela landet som vill se en borgerlig politik som är mer rakt på sak, utan att hänfalla till SD:s rasism och intellektuella grundhet. Mer intressant debatt och större frågor. Och inte alls så kufigt som man kanske skulle frestas att tro. ;-)

Just nu har Alexander Bard rullat igång en panel om "liberal nationalism" - vilket känns som ett sätt att hitta en etikett som är tillräckligt uppseendeväckande för att sticka ut, utan att för den sakens skull sjunka ner i det främlingsfientliga och isolationistiska träsket.

Intressant, med tanke på att länder som till exempel USA och Norge kan odla en positiv och relativt inkluderande nationalism, i meningen att man är stolt över och gillar sitt land. Frågan är om något sådant flyger i Sverige - som en greppbar arena för liberalismen, som människor i allmänhet kan relatera till.

Övriga ämnen på dagordningen är integration, energi, drogpolitik, skatter, bildning, företagande, genuskaos, övervakning och EU.

Följ sändningen på Youtube och Facebook - där du även kan ställa frågor till de medverkande i chatten. Dagens sändningar lär även gå att se i efterhand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.