2005-09-24

Socialdemokrati?

Det krävs inte speciellt mycket tankemöda för att inse vilka faror det medför att kombinera demokratin som arbetsmetod med socialismen som idé.

5 kommentarer:

  1. "There is no difference between communism and socialism, except in the
    means of achieving the same ultimate end: communism proposes to
    enslave men by force, socialism - by vote. It is merely the difference
    between murder and suicide."

    - Ayn Rand


    Socialism leder alltid till totalitärt styre, frihet ligger föga i en socialists intresse.

    Sverige är redan på god väg att marineras av ofrihet genom Korruption i strid med FNs regler om politiska tillsättningar i offentlig förvaltning. Allt i ett steg för att göra Rörelsen oskiljbar från makten oavsett framtida valresultat.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle väl gissa att de flesta som inte redan är rabiata motståndare till socialismen (och alltså inte direkt behöver övertygas) kanske inte riktigt håller med om det ...

    //JJ

    SvaraRadera
  3. Vem vill på allvar försvara att offentliga poster ska tillsättas på politiska meriter istället för på kvalifikationer i en öppen process? Om det blir storbråk om detta så tror jag att försvararna får svårt att rättfärdiga sin position.

    Tyvärr verkar inte oppositionspolitikera ha något större intresse av att bråka om detta eftersom de också får en del av platserna vid köttgrytorna.

    Ska man råda bot på detta så krävs det nog ett storangrepp mot hela politikerkåren.

    SvaraRadera
  4. Jag skulle väl gissa att de flesta som inte redan är rabiata motståndare till socialismen (och alltså inte direkt behöver övertygas) kanske inte riktigt håller med om det ...

    Nu vet inte jag riktigt om FN är rabiata motståndare till någonting överhuvudtaget, men enligt deras definition så pågår just detta i Sverige..

    SvaraRadera
  5. Wille: Jag kanske var en smula otydlig. Jag kommenterade blogginlägget, inte din kommentar.

    //JJ

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.