2006-10-17

EU vill reglera internetvideo

De lagar, regler och förorningar som styr utbudet i europeisk tv bör utökas till att även gälla internet – tycker EU:s mediekommissionär Viviane Reding.

EU vill alltså reglera innehållet i material som läggs upp på Bubblare.se, Youtube.com, videobloggar samt på företags och privatpersoners hemsidor.

Detta är anmärkningsvärt... EU vill styra vad vi medborgare skall få säga, tycka och visa på internet!

Läs mer...

2 kommentarer:

  1. Michelle Malkin fick en video censurerad av YouTube helt nyligen. Hon lade upp en video som ett öppet brev till YouTubes ledning (jag bloggade videon här).

    Nu köper ju Google upp YouTube vilket kanske låter illa, men det -- tänkte jag -- lär ju kunna komma konkurrenter som garanterar öppenh...

    Ånej, inte flåklypa klåfinger-EU nu igen! En enormt viktig notis! Beträffande regleringens omfattning, vad avses egentligen med "europeisk tv"?!?

    Oriana Fallaci blev ju som italienare föremål för rättegång i Schweiz. Brottet var kränkning av religion (islam) i en av hennes böcker. Jag tror hon kunde utlämnas till Schweiz när hon befann sig i EU...

    Det är en känsla av konform inriktning som är oroande. I JK:s senaste replik i en debatt om yttrandefrihet i UNT så menar han att FN ska reglera kränkning av religion i en begränsning av yttrandefriheten. (blogginlägg om JK först här, och sen här)

    En tendens i politikers beslut kan mäjligen finnas och vara oroande.

    De flesta riksdagsledamöter hade ju före valet inte en clue om sånt som yttrandefrihet (blogginlägg om riksdagens okunskap).

    Många politikers mål och vpta frömar verkar dessvärre vara att ha stenkoll och "ordning" på allt som sker på internet... och även (surprice? not!) att lägga sig i. Den tendensen skrämmer och måste motarbetas (även om teknisk möjlighet till anonymitet mm finns).

    SvaraRadera
  2. vpta frömar = våta drömar

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.