2006-10-15

Hedquisling & Co

Anförda av den gammelkonservative moderate riksdagsmannen Lennart Hedquist fortsätter ett antal moderater att kräva även kulturministerns avgång. (Se bloggpost nedan.)

Hedquist är en handlingskraftig bråkmakare. Under förra mandatperioden var han en av två avhoppare som hindrade riksdagen från att börja montera ner kårobligatoriet på universiteten. Även då under sin kulturkonservativa slängkappa.

Så han har inte så mycket trovärdighet, när det gäller tal om att skada moderaterna.

Vad Hedquist och de andra bullermakarna inte fattar är följande:

1) De underminerar sin egen partiledare och statsministers trovärdighet.

2) Om Cecilia Stegö Chilò tvingas avgå för att hon inte betalt tv-licensen, då måste naturligtvis även de andra som begått samma "synd" lämna sina poster. Den gruppen omfattar migrationsministern, moderaternas partisekreterare, statsministerns stabschef, ett antal moderata riksdagsledamöter och en hel hink moderata landstings- och kommunalmän.

3) Detta är ett drev! Detta mediedrev slutar inte gå om kulturministern avgår! En ny avgång skulle bara ge journalisterna vittring på blod – så att de kan kräva att alla i punkten ovan skall avgå.

Bullermakarnas agerande är helt obegripligt. Med vänner som dem behöver regeringen ingen opposition...

Är det någon som bör avgå, då är det Lennart Hedquist!

Han bör avgå för att han aktivt har saboterat borgerlig politik och för att han just nu medvetet undergräver förtroendet för sin egen partiledare.

11 kommentarer:

  1. Tilläggas kan att Hedquist naturligtvis är besviken för att ingen frågat *honom* om han ville bli kulturminister. Möjligen tror han att han har en chans nu. Men icke. Den har han i så fall blåst, alldeles på egen hand.

    SvaraRadera
  2. En liten reflektion till:

    Mörkermännen och vänstern vet att detta är dagar då budgeten måste bli klar. Så de hoppar och sparkar på FSC i precis det ögonblick då hon inte hinner försvara sog - eftersom hon sköter sitt jobb.

    SvaraRadera
  3. Kanske all kraft har gått till att hålla ihop alliansen, och alltför lite till att hålla ihop det egna 'nya' partiet?

    Partierna har alltid varit sig själva nog, snarare än att vara intresserade av att få ihop ett regeringsunderlag.

    När så det tas in lite möjligt nytänkande utifrån, och belöning för lång och trogen tjänst uteblir, då spricker det för en del...

    SvaraRadera
  4. Det kan ligga något i det.

    Hedquist har iofs blivit befodrad, till talesman i ekonomiska frågor. Men det skedde enligt samma logik som om en flöjtist i symfonikerna skulle kunna bli försteviolinist med hänvisning till tjänsteår...

    Jag är rätt säker på att partisekreteraren eller partiledaren har skällt på honom. Men det skiter han i - på samma sätt som han härom året sänkte 15 års borgerligt politiskt arbete med en knapptryckning.

    SvaraRadera
  5. Får ej glömma Katarina Brännström, riksdagsledamot från krononberg. Hon har uttalat sig till all Sveriges media. Hon borde också avgå!!

    SvaraRadera
  6. Jakten på nyliberalerna fortsätter i dagens Agenda som dessutom hade oskicket att citera de absurda siffrorna om antalet döda i Irak. (The Lancet har ju lämnat allt vad heter kritiskt tänkande bakom sig - det är ju dags för val i USA.)

    SvTs vänsterpropagandister går alltså på i ullstrumporna.

    Vare sig Stegö sitter kvar eller ej så är det dags att säga upp avtalet med SvT!!

    (Lennart Hedquist börjar samla på sig ett rejält syndaregister.)

    SvaraRadera
  7. Apropå Hedquist så är väl det ett gott exempel på personligt ställningstagande utan möjlighet till personligt ansvarsutkrävande.

    Han agerar som om vi har majoritetsval i enmansvalkretsar.

    Anmärkningsvärt att han sitter kvar på valbar plats, precis som Sosse sthlm funderar över.

    SvaraRadera
  8. Instämmer! Ska Cecilia gå ska också flera andra moderater gå, liksom att dussin sossar, inkl några f d ministrar, måste straffas.

    Drogs nog själv in i mediesuget, och underskattade således den ideologiska propagandismen i det, men skrev på min blågg nyss: Helt apropå ... får för min del ... kulturministern mer än gärna stanna! Ordförandena i KD:s och Centerns ungdomsförbund har helt rätt; TV-licens är inte hela världen (inget livstids sharia-straff för det!) och Cecilia är nog bra. Den nye SVT-VD:n (som också verkar bra) tyckte förresten att Cecilia Stegö Chilò är en bra person. Cilla verkar tydlig. Det, om inte annat, tycker man att vänstern skulle kunna vara tacksamma för. Det sker ju ändå inga kulturrevolutioner, och är det bättre om vänstern får ett svårfångat alibi på den ministerposten, att sikta in sig på?!?

    Och snälla moderater... Ett leende, please! Bara en licenssynd och varför skulle vi själva avbryta smekmånaden?!


    Typ...

    (Men, f--n, le då Hedqvist!!! ;-)

    SvaraRadera
  9. Ett hett tips:

    Kurt Lundgren menar att Radiotjänst har brutit mot lagen mer specifikt PUL. Det verkar ligga mycket i det.

    Frågan är om Radiotjänst i Kiruna AB som är ett bolag faller under offentlighetsprincipen. Om inte så har man begått klara lagbrott!

    Se Radiotjänst begick lagbrottl

    SvaraRadera
  10. Visst är det ett drev. Och man kan ju lugnt säga att det står 1-0 till drevmakarna vs regeringen just nu.

    Som amatör och betraktare vid sidan av tycker jag det känns som om misslyckandet från de drevdrabbade beror på att de valt en mellanlinje mellan att pudla och att stå på sig. Medan den ena eller den andra av dessa två antagligen hade funkat. Dvs antingen gör man en riktigt ovillkorlig pudel (likt dem Borelius försökte göra fast för sent) eller så stå man på sig och hävdra att licens-skilket var en civil olydnadsaktion (men att man betalar numera). Nu hamnar man mittemellan dessa stolar och blir därmed lovligt byte.

    SvaraRadera
  11. Haha, ni borgerliga är för roliga. Nu har ni kämpat som åsnor i flera år för att få makten, och så kan ni inte ens tillsätta ministrar som orkar sitta 10 dagar. Det är imponerande, skrattretande och skrämmande.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.