2007-07-03

Och det här går bra, tycker ni..?


Kommer du ihåg i våras, när EU med Sveriges stöd beslutade om strängare hetslagstiftning? Bland annat fattades ett rambeslut om att förnekelse av förintelsen och (vissa) folkmord skall vara förbjuden.

Då försvarade sig regeringen med att det inte behövs några lagändringar i vårt land. Till exempel menade man att förintelseförnekelse redan kan vara brottsligt under lagen om hets mot folkgrupp i Sverige. (Vilket i sig är ett tveksamt påstående.)

Men nu kräver EU att Sverige skärper lagarna mot diskriminering och rasism. Gör vi inte det, då kommer vi att ställas inför EU:s domstol.

Det borde inte komma som någon överraskning för någon att om man över huvud taget börjar inskränka yttrandefriheten – då har man öppnat en dörr som leder till de små stegens tyranni.

Justitieministern och hennes rådgivare borde vara oroliga – och självkritiska till vad de hitills gått med på. För jag vet att de egentligen vet bättre.

2 kommentarer:

  1. Har du någon länk till något som kan liknas vid ett försök att motivera varför man inte får förneka förintelsen? Skulle kunna vara skrämmande och intressant läsning.

    SvaraRadera
  2. Sök på "förintelsen EU" i bloggenbs sökfält uppe till vänster. Eller klicka på "yttrandefrihet" i denna bloggposts labels - så får du fram allt som skrevs när beslutet fattades.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.