2007-07-03

Ännu en lindrigt begåvad artist


Artisten Dilba är upprörd och funderar på att anmäla flygbolaget US Airways för diskriminering.

Skälet är att hon "skämtat" med en av bolagets anställda på Arlanda om att hon hade "några plan att spränga på vägen hem". Resultatet blev att hon inte fick åka med på planet till Philadelphia och att hon nu har bannlysts av bolaget.

Hur korkad får man vara?

Som flygpassagerare vill jag snarast rikta ett tack till flygbolaget, för dess mycket rimliga agerande.

[Länk]

10 kommentarer:

  1. Dilba tillhör kravallvänstern på motkraft.net och Radikal distro. Antingen är hon ditlurad eller så har hon underliga åsikter om hur man ska uppföra sig. Hon modellar gärna antikapitalistiska och syndikalistiska budskap.

    Bild - Bild

    SvaraRadera
  2. Eh... det är inte Dilba på de där bilderna...

    Och... är det verkligen kravallvänster-fähigt att åka till Vegas (av alla ställen) för att spela poker?

    SvaraRadera
  3. Är det inte att överdriva? Om jag går upp på stan och drar några skämt om att råna korvkiosker... får jag inte köpa korv då?

    Skämt må vara olämpliga men de är ju ändå... skämt.

    SvaraRadera
  4. Om jag vore chef för en korvkiosk och någon kom och hotade att råna min personal som ett "skämt" så skulle jag tveklöst porta denne. Minst.
    Det finns väl gränsr för hur svinigt man får bete sig. Inte minst mot folk i en så "utsatt" position, som att jobba sena nätter i en korvkiosk.

    SvaraRadera
  5. Om du går upp på stan, ställer dig i kön till korvkiosken, och säger att du är där för att råna den, så är det väl rimligt att neka dig att köpa korv där. Särskilt om du gör det vid en korvkiosk som tidigare blivit rånad, och där både anställda och andra kunder har dött under de rånen.

    Du har ingen rättighet att köpa korv av en privat korvkiosk, lika lite som du har en rättighet att få flyga med ett flygbolag.

    Men du har full rätt att köpa en segelbåt och segla hem istället.

    SvaraRadera
  6. Bongoman: Det där är Nabila och inte Dilba. Skärp dig.

    SvaraRadera
  7. Söt var hon i vilket fall :-)

    SvaraRadera
  8. Nabila, Dilba, ser inte skilnad. Då säger vi Nabila och då är det hon som är kravallvänster. Söta flickor kan vara ute vid barrikaderna också.

    Men jag har sett Dilba i ett vänstersammanhang också, kommer bara inte ihåg var. Man börjar bli gammal och glömsk.

    SvaraRadera
  9. Å ena sidan är det idiotiskt att häva ur sig något sådant i en flygkontroll, och det är svårt att hävda något annat än att hon har sig själv att skylla.

    Å andra sidan så är det lika svårt att se det som en flygsäkerhetsfråga. Efter att ha hävt ur sig något sådant så vore hon den minst sannolika terroristen på planet.

    SvaraRadera
  10. Att flygbolagen behandlar sina passagerare som skit är en annan sak.

    Man säger inte att man är pedofil om man söker jobb på dagis. Inte ens på skämt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.