2007-10-12

Lägg ner skiten!

Nobels Fredspris till Al Gore och IPCC... Det är ju fan löjeväckande!

Här har vi en kille som propagerar för att mänskligheten skall krypa tillbaks in i grottorna.

Gore vill stoppa utvecklingen, stänga industrier, begränsa våra kommunikationer och hålla kvar massor av fattiga människor i fattiga länder i fortsatt fattigdom och elände. I vart fall är det konsekvensen av hans budskap.

Detta kommer att kosta oss jobb, det kommer att kosta människoliv, det kommer att leda till resurskonflikter – och det kommer att bromsa den tillväxt som är en förutsättning för en god miljö, ökad bildning och mer av fredlig mänsklig samvaro.

Och Gores lära grundar sig på ett tveksamt underlag, som förnekar annan vetenskap och som betraktar avvikande uppfattningar som kätteri.

Om Nobels Fredspris inte redan var devalverat, så är det det nu! Lägg ner skiten!

(Al Gore kan ju alltid sitta och diskutera hur man pratar med änglar med prinsessan Märta Louise på den norska Nobelmottagningen. De spelar liksom i samma klass...)

SR | DN | SvD

Uppdatering: SvD - Gores nio sakfel

29 kommentarer:

  1. Fullkomligt sanslöst, eller snarare vettlöst. :-/

    SvaraRadera
  2. Sa har star det i statuterna till Fredspriset: "and one part to the person who shall have done the most or the best work for fraternity between nations, for the abolition or reduction of standing armies and for the holding and promotion of peace congresses."

    Hmm, Al Gore...av alla forhandstips?

    Suck - det ar bara politisk spel och har inget med de tankar som Alfred Nobel hade.

    Kan man overklaga?

    SvaraRadera
  3. km,

    då borde US Army få priset. De har förintat den irakiska armén.

    SvaraRadera
  4. Ny Facebook-grupp: "I want to appeal the 2007 Nobel Peace Prize"

    SvaraRadera
  5. "Det var Satans fel, det var Satans fel, någonting gick snett - vi fick suga stjärt!" - The Kristet Utseende

    SvaraRadera
  6. Al Gore hamnade i sällskap av Alva Myrdal, Arafat och Carter. Rättvist skulle jag nog säga.

    SvaraRadera
  7. Jaja, det hör till att mer eller mindre marginella extremgrupper alltid klagar på fredspriset.

    Vad som slår mig om årets priser är hur folkliga de är. Inte nog med att de flesta hört talas om både freds- och litteraturpristagarna, utan går det att beskriva nyttan med både fysik och kemipriset i enkla termer!

    SvaraRadera
  8. Thomas Palm: Ja för Gore har ju verkligen jobbat hårt för att göra en fredsinsats, snarare har han och hans troende jobbat hårt för att skapa konflikt och oro i världen!

    SvaraRadera
  9. På tal om folkligt pris - Sicko borde väl ha fått medicinpriset! Men det blir kanske nästa år.

    SvaraRadera
  10. Analogin med Sicko är väl snarare att Michael Moore får fredspriset nästa år. Han propagerar för en kontroversiell socialisering av sjukvården som bot för ohälsa. IPCC och Gore propagerar för minskade gasutsläpp genom socialistisk reglering för att råda bot för uppvärmningen som pågått sedan 1600-talet.

    Moore förtjänar fredspriset mer än Gore! För ytterligare argument se min blogg.
    /DNg

    SvaraRadera
  11. Det hela påminner faktiskt om Mark Twains roman "En Yankee vid Kung Arthurs hov" där huvudpersonen skaffar sig status som magiker genom att "frammana" en solförmörkelse, som han känner till ska inträffa då han kommit från framtiden.

    På samma sätt har Al Gore utnyttjat ett naturligt åtekommande fenomen, att klimatet växlar, för att skaffa sig publicitet och makt.

    SvaraRadera
  12. SvD skriver, fantastiskt nog, om att Al Gore inte är ofelbar:

    http://www.svd.se/dynamiskt/vetenskap/did_17280912.asp

    SvaraRadera
  13. Ok om de gett priset ill IPCC klimatpanel, de bedriver inte ren skräckpropagande, försöker sätta upp olika scenarior som har olika sannolikhet o.s.v.
    Huruvida de sedan tolkat sin data rätt är en annan femma som jag saknar kompetens att svara på.
    Al Gore spottar ju dock ur sig dynga som IPCC ( och knappast någaon annan för den delen heller ) aldrig överhuvudtaget kommit fram till och känns mer som en kvackare i sammanhanget.

    SvaraRadera
  14. Här har vi en kille som propagerar för att mänskligheten skall krypa tillbaks in i grottorna.

    Gore vill stoppa utvecklingen, stänga industrier, begränsa våra kommunikationer och hålla kvar massor av fattiga människor i fattiga länder i fortsatt fattigdom och elände. I vart fall är det konsekvensen av hans budskap.


    Har du en källa till dessa påståenden?

    SvaraRadera
  15. Problemet med fredspriset är i grunden att det är ett rakt igenom politiskt pris. Tidsandan avgör totalt vem som får det. Lägg ner det bums!

    SvaraRadera
  16. Där ser man. Al Gore har alltså blivit köpt av oljeindustrin. Och hur då? Ja, var kom Nobels pengar ifrån? Jo, framför allt från oljeindustri men även från kemisk industri. Miljömedvetandet hos Nobel var veterligen inte så stort och arbetarskyddet lämnade en del att önska. Hans anställda blev inte bara sprängda i luften, utan drabbades även av nervskador genom nitroglycerinhanteringen. Hur etisk Nobelstiftelsens pengaplacering är är det väl ingen som vet, men däremot vet väl de flesta vad som är Norges viktigaste naturtillgång. Gore borde kanske tänkt sej för innan han accepterade priset.

    SvaraRadera
  17. Har du sett "En obekväm sanning"? Det känns inte så, för då skulle du inte påstå att han "propagerar för att mänskligheten skall krypa tillbaks in i grottorna". Det är inte alls hans budskap.
    Jag förstår inte varför folk reagerar på detta sätt om att han och IPCC har fått priset...

    SvaraRadera
  18. Henrk,

    Som andra redan gjort så undrar jag var någonstans Gore propagerar för att mänskligheten ska krypa tillbaks in i grottorna?

    Dessutom: skulle du någon gång kunna svara på mina frågor

    * Vad anser du är de största bristerna med växthusteorin?

    samt

    * Har du en referens till att solaktivitets/temperaturkurvorna i modern tid följer varandra bättre än CO2/temperaturkurvorna?

    SvaraRadera
  19. Det är ju för tusan de som förnekar växthuseffekten som kommer att sätta oss i grottorna. Om vi nonchalerar den lär civilisation av dagens modell vara en historisk parentes. Fortsätter vi som hitills är en klimatkollaps inte alltför avlägsen.

    Visst kommer omställningen till ett klimatvänligt samhälle kräva stora förändringar, och att vi gör upp med en del av de livsstilar och den teknik vi har idag. Men tillbaks till grottorna? Nej, sådan argumentation är knappt värd att bemöta. Ändå gjorde jag det! Konstigt...

    SvaraRadera
  20. Din argumentation är väl i gubbigaste laget eller hur? Man kan ha synpunkter på om Al Gore är rätt person för fredspriset eller inte. Men ditt sätt att uttrycka det gör att man automatiskt tar sympati för andra sidan och tycker tvärtemot dig.
    Men angående klimathotet: om tjugo är när världen är en soptipp: kan du titta barnen i ögonen och säga: Jag tyckte det var bättre att utveckla bilarna är att ni ska ha RS
    kulturbloggen.com

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  22. Har du, Henrik Alexandersson, tittat för mycket på Fox News och tror att klimatförändringarna är en bluff som bekostats av demokraterna?

    Det är svårt att hitta någon annan förklaring till dina vettlösa påståendena att Al Gore propagerar för "grottliv" och "socialistisk reglering".

    Nej, det här var första och sista besöket i den här sandlådan. Tjingeling!

    SvaraRadera
  23. Fox News är fullständigt "Fair and Balanced";

    FOX ATTACKS the ENVIRONMENT
    http://www.youtube.com/watch?v=gnt3FWToSWs


    Murdoch Admits He Tried to Shape Public Opinion on Iraq
    http://www.youtube.com/watch?v=JF9HpuZm6-g

    SvaraRadera
  24. Oroa er inte.

    Jag kommer i god ordning, med lugna och sakliga argument, att förklara mig på samtliga dessa punkter i separata bloggposter under tiden fram till Gores kröning...

    PS: Jag har tagit bort ett inlägg av "Milton Frihetsson" i denna tråd. Det är *inte* OK att säga att någon skall skjutas på denna blogg. Inte ens om det är uppenbar, tramsig vänsterironi.

    SvaraRadera
  25. Vaddå gubbig?

    Jag körde bara exakt samma rubrik på detta upplägg som Aftonbladet hade som löp efter senaste melodifestivalen. Eller om det var Expressen.

    ;-)

    SvaraRadera
  26. Man myser åt fradgatuggandet.

    SvaraRadera
  27. Henrik:

    Jag kommer i god ordning, med lugna och sakliga argument, att förklara mig på samtliga dessa punkter i separata bloggposter under tiden fram till Gores kröning...

    En ny taktik alltså? Det ser jag fram mot!

    SvaraRadera
  28. buddy jesus:

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=703742

    Al Gore kallade den globala uppvärmningen "den farligaste och svåraste utmaningen vi ställts inför - men också den största möjligheten vi har att göra förändringar i vår livsföring som vi skulle gjort av andra skäl i vilket fall som helst".

    SvaraRadera
  29. Ja och det stämmer ju rätt bra att dessa förändringar skulle komma hur som helst.

    Människor i allmänhet är bortsett från fundamentalister av olika slag benägna att kontinuerligt ändra sina livsmönster och anpassa sig till vad som är möjligt och vad som inte är möjligt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.