2007-10-11

Gore förbereder sig för Nobelpriset?

Al Gore har just ställt in ett framträdande i USA på grund av en "spännande och viktig resa" till utlandet – som kommer att innebära ett "stort genombrott i kampen mot global uppvärmning".

Vet inte karln att Nobels Fredspris inte delas ut samma dag som det meddelas? Eller vill han bara vara i Oslo för att kunna lägga en presskonferens i direkt anslutning till att pristagaren meddelas? Och vet han i så fall något som vi andra inte vet? Eller känner han sig bara väldigt säker på att få priset?

Arafat, Carter, Annan, FW de Klerk, Myrdal... och Gore? Vilken klubb!

Oh, högre makter! Låt munkarna i Burma få fredspriset. Och låt Gore stå där och se dum och besviken ut i Oslo.

[Länk]

19 kommentarer:

 1. Är inte Burma-munkarnas kamp lite för aktuell för att komma ifråga för det priset? Handlar inte det priset om lång o trogen tjänst, typ? Bättre kandidat finnes dock knappast.

  Flavian: HAX använder sig av motståndarnas språkbruk för att göra en poäng. Ett stilistiskt och retoriskt knep. Miljörörelsen ses av många som en religion. Men det visste du säkert redan. ;-)

  SvaraRadera
 2. Man önskar att Alfred Nobel skulle återuppstå och frånhända norska folketinget att handha utnämning.

  Aung San Suu Kyi från Burma tillhör en av få värdiga mottagare av priset. Att Gorbatjov men inte Reagan fick priset är också talande.

  SvaraRadera
 3. Tyckte jag såg dig i TVsoffan i morse, snack om....va fan...hmmm..internet och yttrandefrihet tror jag. Mja, jag var vaken i alla fall, eller var det inte du??

  SvaraRadera
 4. Detta skulle väl i så fall bli något sorts klimax för klimatalarmismen. Snart är detta gamla nyheter och inte längre chockerande mediastoff. Undrar vad som kommer bli nästa skrämselnyhet? Vad har vi haft hittils? Ny istid, 3G-strålning, akrylamid (potatischips ger cancer), ... etc etc

  SvaraRadera
 5. Robsten -- Hur skall jag veta? Det var mitt i natten. Jag vet dock att jag fick kaffe av public service och att jag fortfarande är sminkad...

  SvaraRadera
 6. Det vore ju en tjusig dödsstöt för fredspriset om Al Gore fick det. Vad har den killen åstadkommit, rent konkret? Även om man antar att de värsta scenarierna i klimatdebatten är korrekta, vad har Al Gores alarmismturné gjort för främjande av fred? Ger man priset till Al Gore, då kan man inte längre ens låtsas att det handlar om att belöna insatser för fred längre.

  SvaraRadera
 7. Som väl är tror jag inte att det kommer att hända, bör väl kanske tilläggas. Det inser förhoppningsvis Gore också.

  SvaraRadera
 8. Nä det var fan! Gore fick priset. Herre jävlar...

  SvaraRadera
 9. Magnus, det är fredag och klockan är 11:05, priset gick till Gore och det politiska propagandaorganet IPCC. Din förutsägelse var inte pinsam, det är den norska fredspriskommitten som är pinsam. Som sagt, Nobels fredspris är numera fullständigt meningslöst.

  SvaraRadera
 10. Skandal.
  Nu ska jag hitta på nått och vara aptråkig med en powerpointpresentation.

  SvaraRadera
 11. Norrmännen fick väl slut på massmördare..

  SvaraRadera
 12. Kan inte nästa års fysikpris gå till någon förespråkare för "intelligent design" nu då?

  SvaraRadera
 13. När hur och var var du med på TV?

  SvaraRadera
 14. Herre Jävlar vilken skandal. Ytterligare ett steg närmare Den Globala Kollektivismen. Där fick vi för att vi släppte lös bergsklättrarna 1905.

  Nu ska det bli intressant å läsa Maktmedias hyllningar och prat om alla individualisters (människorna) ansvar i denna allvarliga fråga, som vi borde förstå att det är i och med detta pris.

  SvaraRadera
 15. >NDLundkvist<

  nu får i alla fall Gore råd att fylla sin privat jet när han skall ut och flyga. Han är en stor hycklare som vill att vi andra men inte han själv skall lägga om vår livsstil.
  Man får väl glädja sig åt att de inte lämnar priset till Hamas.

  SvaraRadera
 16. jonas v:

  Gore har sagt att han ska skänka bort prispengarna. Men det kanske inte passar in så bra i bilden av Gore som hycklare?

  SvaraRadera
 17. Tomas

  Det där sista beror väl helt och hållet på ifall han faktiskt skänker bort pengarna, och även till vem.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.