2007-10-24

Ute eller inne?

Aftonbladet gör i dag stor sak av att statssekreterare Ulrika Schenström (m) och TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad har varit ute och supit och tramsat på krogen.

Utan att nödvändigtvis försvara någon av dem skulle man i och för sig kunna hävda att de faktiskt bara gör sitt jobb. OK, de passade även på att supa till. Och att kramas. Det kanske sticker i ögonen på folk. Men det är ju inte som om de hade slagits på krogen eller skitit på hotellrummet, typ...

Men vad jag reagerar på är Aftonbladets hångel-spår. Tidningen vet att Pihlblad har kommit ut som gay. Vill man försöka få till ett förhållande mellan Ulrika och Anders – då får man nog börja med att stoppa tillbaka honom i garderoben innan man försöker finta läsarna...

Det verkar ha varit en kul kväll. Synd att man inte var med...

Man kan för övrigt konstatera att den artikel som ligger ute på Aftonbladets web just nu är något mer balanserad än den som skrevs i brådskan i natt – och som nu sprids i 100.000-tals papperskopior av tidningen.

En kul detalj i web-artikeln: SVT:s K-G Bergström anser att det hade varit OK om de två hade ätit lunch. Aftonbladets Lena Melin menar att det är OK att gå ut och käka under lugna former. Men att dricka sprit! Ack, så gör vi inte i Sverige! Här måste vi ha tråkigt!

2 kommentarer:

  1. Rekordet är väl ändå:
    "Vi tycker däremot att det är obehagligt att journalister bevakar andra journalister på det här sättet, säger Anne Lagercrantz, chef för TV 4 Nyheterna till aftonbladet.se."

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det vore bra mycket obehagligare om journalisterna höll varandra om ryggen och INTE övervakade varandra. (Vilket i och för sig säkert ofta är fallet...)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.