2007-11-01

Ett par tankar...

Innan jag går till Le Chalet för att reda ut hur full man egentligen blir på 900 spänn / 2...

Schenström avgick. Det gjorde aldrig Danielsson.

Schenström har inte fuckat upp någon nationell kris. Det har en nykter (?) Danielsson gjort. Med besked.

Reinfeldt vacklar just nu. Det är inte bra. För honom.

Sök hjälp! Moderaterna är nerlusade med PR-konsulter och medieexperter. Varför inte ringa Martin Borgs? Sluta tig och skaffa en fungerande strategi. Då kanske det går lite bättre, nästa gång.

Reinfeldt är rätt ensam på toppen. Och ensamare blir han nu, när Schenström gått. Skaffa vänner! Han måste också våga räcka ut handen – även till några av dem han trampade på när han blev MUF-ordförande och när han fulspelade mot Bo Lundgren.

Ta in en jävligt senior statssekreterare som efterträdare till Schenström. Jonas Hafström? Peje Emilsson? Fredrik Johansson? Peter Egardt? Fast de kanske inte funkar så bra med de "nya moderaterna"..?

17 kommentarer:

  1. Äh, vem bryr sig, de nya moderaterna är rökta. Kanske lika bra att den skallige får åka dit ordentligt så moderaterna kan återvända till classic efter valet 2010.

    SvaraRadera
  2. Moderaterna kommer aldrig att *kunna* gå tillbaka till classic-läget med bibehållen trovärdighet.

    Reinfeldt har flyttat hela det politiska spektrat i Sverige åt vänster. 30 år av opinionsbildning är kastade i sjön.

    Det är det jäviga.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Varför inte låta Calle Bildt och Reinfeldt byta plats? Carl kan ju hanskas med medier.

    SvaraRadera
  5. DEt är klart de kan, det är inte förlorat. De flesta moderata politiker och väljare har kvar samma uppfattningar som tidigare.
    I kommunerna driver de ofta numera en mer moderat linje än rikspartiet, vilket är en nydaning.

    SvaraRadera
  6. Behåll de nya moderaterna som ett mer mainstream-borgerligt parti men se för guds skull till att starta ett riktigt liberalt parti på högerkanten. Nånting motsvarande vänsterkantens miljöparti, dvs. ett parti som kan pusha på i en viss riktning och suga upp liberala väljare utan att behöva utgöra kärnan i en borgerlig regering.

    SvaraRadera
  7. Förbjud krogen i sverige.
    Den kan inte vara bra bara ond.

    SvaraRadera
  8. Polka, det finns redan ett sådant: Liberala partiet.

    SvaraRadera
  9. Liberala partiet skulle behöva en styck avhoppad känd etablerad politiker kanske? Vem håller måttet?

    SvaraRadera
  10. Gamla politiker törs inte gå med oss i LP. Vi är lite för fringe, för extrema. Dessutom har de ingen makt att vinna på att hoppa med oss, och detta är trots allt vad nästan alla politiker suktar mest av allt.

    SvaraRadera
  11. Risken med att starta upp ett nytt parti på allvar är ju att man kommer under den odemokratiska fyraprocentsspärren och bara norpar 1-3 procentenheter från det egna blocket. I synnerhet hade nog Vänsterpartiet inte varit särskilt glada på Feministiskt Initiativ ifall de hade halkat ned strax under spärren i förra valet.

    SvaraRadera
  12. En sak jag funderar över. Kan det vara så att Reifeldt faktiskt håller folk ansvarig när de begår misstag till skillnad från Göran Persson. I sådana fall är det ju ändå klockrent, i Sverige behöver ju annars aldrig en statstjänsteman som begår fel avgå. Att Danielsson inte avgått är ju ett brott mot mänskligheten, Ulrica däremot tar sitt ansvar och av

    SvaraRadera
  13. I sådana fall är det ju ändå klockrent

    Inte så klockrent eftersom han började med att fulspela för att sedan backa.



    Vad som skett är att Reinfelds förste tsunamiövervakare var packad under tjänstgöring och det är lika roligt som att Danielson var på jobbet...eller inte var på jobbet.

    Så är det med det. Två års självgott mässande om borgerlighetens förmåga att leva upp till ansvar till skillnad från sossarna är bortkastade.

    SvaraRadera
  14. Tja, varför väljer man från början att utse ett ungt PR-proffs landets högsta byråkratiska ämbete? Är det ännu ett tecken på att vi lever i "informationsåldern"?

    SvaraRadera
  15. Varför gör vi inte bara en inventering över alla svenskar och letar reda på alla som aldrig gjort något dumt? De torde vara ungefär lagom många för att fylla regeringskansliet. I och för sig får vi ge avkall på en del andra kvaliteter, men va fan, kvällspressen kanske blir nöjd.

    Kunde vi inte införa en regel om att man blir utkickad först efter andra skandalen, att man får ett frikort för att visa att man är människa?

    SvaraRadera
  16. Thomas P

    Alltså jag skulle avråda precis vem som helst (vän eller politisk motståndare) att göra någonting för att behaga kvällspressen!

    Det ter sig som den absolut sämsta strategin, oavsett vilka mål man nu vill uppnå.

    SvaraRadera
  17. Jonas, för säkerhets skulle får jag påpeka att mitt inlägg var avsett som ironi.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.