2008-02-11

Mer skräckpropaganda i skolan?

"Vi tog upp det här med miljöhotet och tyckte att de verkade så oengagerade så så smällde vi på där och berättade om hur illa det var och sedan upptäckte vi att det gick hem lite för bra, säger läraren Jonas Öberg.

Även elever som ditintills inte bekymrat sig för miljön reagerade starkt.

– Vi hade flera elever som blev väldigt upprörda och faktiskt väldigt rädda för sin framtid. Hur skulle de överleva och skulle de någonsin få bli gamla och få barn och så vidare?"

Ur SR Ekots inslag om att Lärarförbundet vill att landets lärare skall vidareutbildas för att kunna driva klimatfrågan mer effektivt i sina klassrum.

Länk »

4 kommentarer:

  1. Skolan skall tydligen förvandlas till en kampanjorganisation för miljöpartiet och Unga Örnar.

    Lärarna vill visst göra allt utan att lära barnen det de behöver - läsa, skriva och räkna.

    Hade ungarna kunnat det så finns ju risken att de söker information på annat håll än i de redan politiskt färgade skolböckerna och börjar tänka själva också...

    SvaraRadera
  2. Duktigt jobbat. När ungdomarna har blivit tillräckligt uppskrämda och "rätt" uppfostrade blir de ett bra och pålitligt röstboskap åt MP och V då de uppnår rösträttsåldern.

    Smart sätta att säkra makten må jag säga.

    SvaraRadera
  3. ...och därmed försvann den sista illusionen om läraryrket som ett kall inom dessa fakulteter. Oanade möjligheter öppnar sig för Sanningsministeriet.

    Ingen kan längre inbilla mig att man söker sig till detta yrke för att det är ett kall om man har vetskapen om lärarförbundets intentioner i dessa frågor i färskt minne.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.