2008-06-17

Är det här verkligen så bra..?

I går avslöjade SVT Rapport att FRA lagrat information om svenska folkets tele- och datatrafik under tio år i databasen Titan.

Detta avslöjande bygger på ett läckt, hemligt fråge- och svardokument från FRA av den 14 mars 2007.

I fråga 18 i detta dokument ifrågasätter en FRA-medarbetare om det faktum att media tycks ha uppmärksammat att FRA och KSI kan komma att slås samman, kan komma att fälla det aktuella lagförslaget.

KSI? Jo, Kontoret för Särskild Inhämtning. Detta är den hemligaste och lurigaste James Bond-avdelningen inom den militära underrättelse säkerhetstjänsten, MUST. Det är till och med hemligt vem som är chef för KSI.

Såpass? Skall FRA slås ihop med KSI?

I svaret på denna fråga skriver initialerna MD "Det är ett paket. Men jag förmodar – och detta är min personliga reflektion – att man i nödfall skulle kunna rigga om lagstiftningen på annat sätt. Exempelvis skulle man kunna lägga allt som rör FRA i signalspaningslagen, vilket ju vore mycket praktiskt."

Hoppsan! Är inte detta väldigt anmärkningsvärt så väl till form som innehåll?

Dokumentet kan hämtas som PDF på SVT:s sida om gårdagens avslöjande.

7 kommentarer:

  1. Se, SVT springer inte endast statens ärenden.

    SvaraRadera
  2. Jo, högst anmärkningsvärt! Läskigt.
    Men folk kommer väl fortsatt känna att de själva inte är hotade. Vilket antagligen stämmer i dagsläget. FY!!
    Jag är lite rädd redan nu, men inför frmtiden känner jag närmast skräck.

    SvaraRadera
  3. Svt hade dåligt med nyheter. Detta är skrämmande dt har brutit mot lagen i tio år och klubbade igenom det dessutom. Fy fan riksdagen är en samling idioter i mina ögon! Det måste utredas någon måste ställas till svars!
    Roberth Ström

    SvaraRadera
  4. http://www.fokus.se/2007/02/sapo-varnar-for-nytt-ib/

    SvaraRadera
  5. Sista artikeln på FOKUS är direkt kuslig, jag visste ine ens om KSI eller att sverige hade en sådan organisation. Men man får väl anta att det är strikt militära hot som dom hanterar. Tankarna går osökt till den amerikanska modellen, FBI, CIA, NSA och numera även Homeland Security, någonstans ifrån måste ju Odenberg fått sin inspiration , förlåt order.

    Så (M)oderaterna bantar det offentliga sverige men satsar istället på en myndighet som FRA med minst en miljard i budget varje år, så att vi skyddas ifrån oss själva, för det är ju vad dom kommer att syssla med, spaning och kartlaäggning av svenska medborgare.

    SvaraRadera
  6. Jag har lite frågor som jag skulle bli mycket tacksam att få besvarad. Nr1 jag undrar om man har fastnat på FRA lista tex mellan åren 2005-2008 om polisen kan använda det som bevis mot mig, efter att lagen träder i kraft feb 2009. Nr 2 jag undrar om dom kan kopiera direkt vad man skriver när man chattar på tex, window live messenger och om dom kan kopiera det vi gjorde framför kameran jag och en tjej. För att om dom vill jävlas och visa det för tjejens kille eller min fru för att få information om mig från dom båda, plus att det skulle vara direkt fara för tjejens liv om det kommer fram det som skrevs och det som gjordes framför webb kameran. Jag har varit en av sveriges mest jagade kriminella men har flyttat från sverige nu just därför att polisen inte tror på att jag vill sluta med det jag höll på med förut. Ett halvår sen var jag inne på ett hotel i sydamerika och chattade med en tjej från sverige när jag plötslig hörde svenska poliser på min dator i ca 15-20 min. Jag blev så rädd och chokad att hur dom kunde hitta mig om det var genom min mail adress eller data ip nummer förr att jag loggade in på en trådlös nätverk. Är tacksam om att få svar

    SvaraRadera
  7. Nångång på åttio eller nittiotalet hävdade tidningen ETC att AXE-systemet för telefonin mer eller mindre utvecklades för att lättare kunna övervaka befolkningen i landet - eftersom det är enklare att kopiera en digital telefonsignal än en analog.

    Givetvis ingen som tog dem på allvar... sedan avslöjade de Echelon, en högst reell verklighet.

    Är det här sista nu, med FRA-lagen, det som bevisar att ETC kanske inte var helt ute och cyklade?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.