2008-09-19

Helgpyssel

Jag åker till Tyskland över helgen. Oklart hur det blir med tid och uppkoppling. Men här är en del saker du kan roa dig med...

Missa inte Fokus stora artikel om det politiska spelet bakom FRA-lagen. Det är skrämmande läsning om hur målkåta politiker trummar igenom en dålig lag på lösa boliner.

Mot slutet av artikeln skriver man "Det är Fredrik Reinfeldts egen skugga som jagar Fredrik Reinfeldt." Det är en korrekt iaktagelse. Reinfeldt har själv försatt sig i den här situationen. Plötsligt fungerar hans traditionella, iskalla maktspel inte längre. Allt han skulle kunna göra är att förkorta pinan genom att riva upp FRA-lagen. Men det är uppenbarligen inte att tänka på. Så Fredrik Reinfeldts skugga kommer att fortsätta jaga Fredrik Reinfeldt.

Glöm inte heller att maila Europaparlamentets ledamöter om de dåliga delarna i det så kallade telekompaketet. Beslut skall fattas nästa vecka. Viktiga principer om internets frihet och framtid står på spel.

Och om du fortfarande inte har sett dem rekommenderar jag att du ser de filmer om Creative Commons, som jag lade upp förra helgen.

Passa även på att se allt extramaterial på Timbro.tv.

19 kommentarer:

  1. Ja, jag vet att man inte ska reklama för sin blogg.

    Men jag tyckte det vore oetiskt gjort av mig att inte informera dina läsare om att Federley gjort en groda igen.

    Jag tror inte han menade riktigt det han sade, men vid det här laget borde han veta bättre.

    SvaraRadera
  2. Du glömde adressen...

    http://scabernestor.blogg.se/

    ;-)

    SvaraRadera
  3. klicka på mitt namn så har du den där :)

    SvaraRadera
  4. Man blir helt matt. Killen sitter i Riksdagen!

    SvaraRadera
  5. Hoppas du får det trevligt i Tyskland! Tyskland är underskattat som turistland. Drick några Jever för mig ;=)

    SvaraRadera
  6. "Målkåta politiker" måste man tydligen hålla i jäkligt korta tyglar, annars urartar det väldigt fort!

    Torterades Centerpartister för FRA-lagens skull?

    Någon mer än mig som börjar bli riktigt orolig?

    SvaraRadera
  7. Gunnar Hökmark har lagt förslag tillsammans med Jacques Toubon, Ruth Hieronymi, Angelika Niebler och Paul Rübig.

    Guess what, han vill att Post- och Telestyrelsen (PTS) ska ha som uppgift att främja dialogen mellan Antipiratbyrån och Bahnhof så att dom kan komma fram till gemensamma lösningar och uppförandekoder.

    Amendment 137
    Angelika Niebler, Gunnar Hökmark, Paul Rübig
    Article 8 – paragraph 4 – point g, a (new)
    (ga) promoting the dialogue between undertakings providing electronic communications services and networks and creative content industries in order to foster joint-industries solutions, including codes of conduct.

    Amendment 132
    Jacques Toubon, Ruth Hieronymi and others
    Article 8 - paragraph 4 - point g a (new)
    (ga) promoting dialogue between undertakings providing electronic communications services and networks and creative content industries in order to foster joint-industry solutions, including codes of conduct.

    Så i PTS organisationsdiagram länkat ovan kommer vi att få en skattefinansierad Uppförandeavdelning där Henrik Pontén kommer att kunna ta Jon Karlung i örat och säga Sitt Vackert!

    Detta kommer att få majoritet på onsdag!!!. Motmedlet är att se till att PTS inte medverkar till att filtrering blir en "joint-industry solution" genom att rösta på det som Fjellner förordat:
    Member States shall ensure that no technology may be mandated by competent authorities which would facilitate surveillance of internet users, such as technologies that mirror or monitor the user´s actions and/or interfere with operations of the user's network activity for the benefit of a third party (known as "filtering").

    (också postat delvis hos Swartz)

    SvaraRadera
  8. Odenberg slår tillbaks mot Fokusartikeln. Alla man på däck, här gäller det att såga sönder denna suspekta f.d. politikers struntprat, dimridåer och fåniga dementier.
    http://blogg.svd.se/pj?id=9350

    Genom att beslå honom med sakfel!!!

    SvaraRadera
  9. Helt rätt, Putte. Någon av våra elitbloggare borde analysera sönder Odenbergs hycklande och falska argumentation. Karln är direkt obehaglig med sin pompösa och auktoritära framtoning. Han är nästan en karikatyr av en maktberusad militär högerpolitiker
    med en skrämmande framtoning av 1910-talsmodell. Usch!

    Han gör ett nästan lika otäckt intryck som den andre högermajoren och maktmänniskan HG Wessberg.

    Vill man hålla upp ett skräckkabinett från ett svunnet sekel framför dagens väljare 2010 för att visa att moderaterna är samma gamla otäcka brukspatrons- och kaserngårdsparti som för 100 år sedan är Odenberg och Wessberg nästan övertydliga exempel på detta.

    SvaraRadera
  10. Bah - Odenberg talar utifrån sitt perspektiv. Man behöver inte hålla med honom, men han är i alla fall tydlig. Till skillnad från många andra politiker. Jag gilal rhonom avd en anledningen. Rak.

    Hur det hela gick till är egentligen ointressant - däremot borde aldrig lagen fått bli en fråga om regeringsduglighet. Man kunde valt en annan fråga enligt min mening. Dens kulel in eröstats igenom och den bör rivas upp pronto.

    SvaraRadera
  11. Ända sedan Mikael Odenberg påstod att vi har en svensk myndighet som inte kan fungera utan måste läggas ned om den inte får tillgång till mina och dina mejl, så har jag stämplat Odenberg som en genomfalsk jävel som påstår vad fan som helst om det gagnar honom själv.

    SvaraRadera
  12. Det är saken vi måste åt nu. Lagen måste bort. Det behövs att en person backar, och det är statsministern.

    SvaraRadera
  13. - Varför inte avsätta Fredrik Reinfeldt? Han verkar inte i sitt sätt att agera kring FRA lagens införande vara en person som man kan lita på..

    SvaraRadera
  14. - Eftersom vår regering lägger fram nya Lagbeslut på ett oresonerligt sätt, dvs på ett icke-transparent sätt jämtemot den Svenska Befolkningen.. - varför skall vi betala FULL SKATT efter den Jan 2009, då FRA lagen slår igenom?

    - Jag funderar på att gå till skatteverket och deklarera att jag är villig att betala, låt oss säga..

    Dagens skattesats - 33% med tanke att jag inte har tillgång till den privata sfär i mitt liv som jag har haft tidigare? Eller skall avdraget vara större?

    SvaraRadera
  15. Man får väl be att bli uttagen ur skatteregistret helt enkelt och tala om att man inte är intresserad av att var amed längre...

    SvaraRadera
  16. Här i svenskfinland tycker man tydligen lite synd om Reinfeldt, dagens ledare:

    http://hbl.fi/text/ledare/2008/9/20/d18012.php

    SvaraRadera
  17. "Gunnar Hökmark har lagt förslag tillsammans med Jacques Toubon, Ruth Hieronymi, Angelika Niebler och Paul Rübig."

    Jag fick just besked om att det där är en miss från the tabling office.

    De tre har inte skrivit under.

    Däremot talas det om att hela detta ändringsförslag kan komma att dras tillbaka.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.