2008-09-12

Telekompaketet i tv, del 2.

Det blev ju ett rätt bra inslag i SVT Rapport om EU:s telekompaket och internets frihet. Rapport skruvade till och med bollen lite hårdare än vad jag vågat göra.

Till inslaget»

Via länken ovan kan du läsa mer, se inslaget och se längre intervjuer med Fjellner (m) och Svensson (v).

Vågar man hoppas att detta kommer att få fler svenska media at vakna?

6 kommentarer:

  1. Den typen utav ställningstagande från svenska media hade jag nog inte ens drömt om för två år sedan.

    Det känns skönt att det inte kan smygas igenom på samma sätt längre. Galningarna i EU har ögonen på sig från och med nu!

    SvaraRadera
  2. Måste säga att jag är impad av både Svensson och Fjellner. Tubon var nästan lika galen som på seminariet den 27 augusti (börjar vid 11:48).

    Det verkar faktiskt som om fler politiker är på väg att vakna upp. Erika Mann säger att upphovsrättsförslagen är på väg att strykas: "Content 'raus' from telecoms law, says German MEP" (från Hortens blog).

    Men det är fortfarande många många MEPar som inte förstår riskerna med att göra ISParna ansvariga för människors handlingar på nätet.

    SvaraRadera
  3. Inte helt objektivt kanske, men va f-n kunde inte Fjellner ha blivit Statsminister för istället för "jag-håller-mig-så-osynlig-in-absurdum-Reinfledt-att-jag-framställer-mig-som-komplett-inkompetent".

    Så lysande, så lovande, och, ack, så frånvarande. :/

    //ST

    SvaraRadera
  4. Man skall också komma ihåg att Tubons modell förutsätter att ISP:arna granskar allt innehåll i alla deras användares all kommunikation på nätet. FRA i kubik. Administrerat av privata företag, som helst skulle vilja slippa.

    SvaraRadera
  5. *Om* det skulle bli så att mörkret sänker dig över hela Europa och allt ska övervaks till förbannelse, så är det ju en lysande affärsidé för ett liberalt land att tillhandahålla välkrypterad världsomspännande Internet-access via satellit.

    Bara en idé som poppade upp, kände för att få den på pränt. Och om signalfrekvensen störs ut av den svenska regimen, borde man inte kunna använda en UWB-teknik så att dom i så fall får wastea nästan hela spektrat? Ok, kanske lite för techie för den här bloggen.

    SvaraRadera
  6. John, tycker det är en alldeles utmärkt ide!

    /Blubb

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.