2008-09-13

Telekompaketet – det börjar röra på sig...

Erik tipsar om en intressant bloggpost hos Monica Horten:

Den tyska socialdemokratiska ledamoten i Europaparlamentet, Erika Mann, har också börjat anlägga moteld. Hon lobbar hårt för att de dåliga skrivningarna om internet och upphovsrätt skall tas bort ur telekompaketet (där de för övrigt inte hör hemma).

Hon kommer även att försöka få till en andra läsning av beslutet i vår. Det skulle i så fall innebära att rådet (EU:s regeringar) inte kan göra paketet till lag i november, som planerat. Och då skulle man även få undan frågan från det franska ordförandeskapet (vars linje är att fildelare skall kunna stängas av från nätet, internettrafiken skall filtreras och nätets innehåll skall regleras).

Än är det på tok för tidigt för att börja spekulera om att det här kan gå vägen. Men det drar absolut åt rätt håll. Där ser man vad lite uppmärksamhet och buller kan åstadkomma...

Läs mer om telekompaketet: 1 | 2 | 3 samt bloggposten om Rapport-sändningen nedan.

3 kommentarer:

 1. Hoppets Demonstration 16/9 på SVT24 och Aftonbladets.se

  http://brihed.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Det verkar vara jättetrögt att få igång någon över "Telekompaketet". Antagligen pga att det är så flummigt. Det behövs nog information om vad som kan komma att hända (Telekompaketet i förlängning)..
  Vad som hänt i Tyskland verkar inte vara skrämmande nog, alls. Skumt. :/

  SvaraRadera
 3. En intressant nyhet förresten:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=827683

  Om dom nu ändå kunde vara så smarta vad gäller de andra lagförslagen...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.