2008-10-03

Tillsätt bara en ombudsman, så bir allt bra igen..

Socialdemokraterna – partiet som varit drivande bakom alla delar av övervakningsstaten utom FRA – vill att vårt land skall få en integritetsombudsman.

Detaljstuderar man vad Mona Sahlin säger om saken kan man dock misstänka att en sådan ombudsman inte främst kommer att ägna uppmärksamhet åt avlyssning och statliga register. Istället känns det som om fokus kommer att ligga på hur ICA-kortet används för att anpassa reklam till mottagaren och på tonåringar som mobbar varandra på nätet. Att sila mygg och svälja kameler, typ.

Att förslaget kommer just nu känns dessutom som förebyggande motspinn. Till exempel inför att (s) kan komma att köpa den nya kompromissen om FRA.

Länk»

7 kommentarer:

  1. I så fall blir det superviktigt att informera miljöpartiet om att den nya FRA-lagen är lika dålig som den gamla så att (mp) kan knacka på hos Sahlin och påminna om att (mp) inte tänker acceptera att (s) sviker uppgörelsen från Almedalen i somras.

    Jag känner ingen inom (mp) och kan tyvärr inte hjälpa till.

    SvaraRadera
  2. Jo, visst är det så, men

    framför allt FRA tänker spionera på våra vykort inte på våra brev, så vad är problemet?

    SvaraRadera
  3. På vad sätt skiljer sig detta från vad Datainspektionen har gjort i alla år? Att övervaka betalkortsanvändningen och vilka ord ungdomarna använder i sina SMS, alltså.

    Allt som regeringen skapar är underställt regeringen. Regeringen kan inte skapa en myndighet eller en ombudsman som går emot regeringen; det vore en självmotsägelse.

    SvaraRadera
  4. "Förebyggande spinn"?

    Du menar som centerns manifest om integritet före förra valet?

    Det funkade ju såååå bra. Vi har ju alla förlåtit centern nu, eftersom de har ju sitt förebyggande spinn med integritetsmanisfestet!

    SvaraRadera
  5. "Du menar som centerns manifest om integritet före förra valet?"

    Ungefär, ja.

    Nu tror jag iofs inte att de stackars centerpartisterna själva visste att de förväntades vara med och driva igenom den mest drakoniska övervakningen i vårt lands historia.

    Men det hade samma funktion.

    SvaraRadera
  6. Jisses sossarna är sig likt. Allt handlar bara om lite billiga poäng.

    När moderaterna skämt ut alliansen klart och ger S makten 2010. Är det godnatt med integritetsfrågorna. Sossarna kommer inte göra ett smack eller ens lyfta ett finger. För (s)torebrorssamhället är = S i dess mest förvridna och fulla prakt. IB var trots allt bara en illa fungerande prototyp.

    Är inte Pär Ström integritetsombudsman förresten?

    SvaraRadera
  7. JUHOLT ny partisekreterare (s).

    Jag vet inte om detta är bra eller dåligt. Juholt verkar tillhöra FRA-kramarna inom (s).

    Å andra sidan kommer han att lämna uppdragen som försvarspolitiker.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.