2008-11-06

Han var också en ödla... ;-)

Barack Obama visar sig nu vara släkt med både George Bush och Dick Cheney.

Länk»

4 kommentarer:

  1. Undrar vad David Icke skall säga om det här nu då. Hudfärg spelar nog ingen roll vad det gäller ödlorna!


    Man alltså...

    USA är inte en Demokrati. Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag misstänker att hela presidentvalet var uppgjort på förhand. Det är bara USAs väljare som tror att de har en möjligheten att rösta fram sin president. Dessutom skall möjligheten till valfusk inte heller förbises eftersom det elektroniska valsystem som används, ger inga garantier över att ingen kan gå in och skyffla om siffrorna. Väljaren får inget som helst "kvitto" på att dennes röst verkligen har hamnat som det var tänkt. Det borde inte vara svårt att införa ett slags trackingssystem likt det DHL, UPS osv har vad det gäller leveranser av paket.

    USA är alltså en Oligarki! Läser följande på den engelska versionen av Wikipedia:

    "Oligarchy (Greek Ὀλιγαρχία, Oligarkhía) is a form of government where political power effectively rests with a small elite segment of society distinguished by royalty, wealth, family, military powers or occult spiritual hegemony."

    (Kan man räkna in Frimurarna och "Skull and Bones" till denna ockulta verksamhet?)

    "The word oligarchy is from the Greek words for "few" (ὀλίγος olígos) and "rule" (ἀρχή arkhē). Such states are often controlled by politically powerful families whose children were heavily conditioned and mentored to be heirs of the power of the oligarchy. This type of power by its very nature may not be exercised openly; the oligarchs preferring to remain "the power behind the throne", exerting control through economic means. Oligarchies have been tyrannical throughout history, being completely reliant on public servitude to exist. Although Aristotle pioneered the use of the term as a synonym for rule by the rich, for which the exact term is plutocracy, oligarchy is not always a rule by wealth, as oligarchs can simply be a privileged group."

    Så det förvånar mig inte alls attt Obama skulle vara släkting med George Bush. Just nu behöver USA's befolkning en andepaus från George Busdh härjningar. Eftersom en president eller ett parti inte bara kan byta linje helt plötsligt, så ser man till att folket tror att det är ett annat parti som tar över landet just. Bakom kulisserna är det samma personer som håller i trådarna för både Demokrater och Republikaner. Ungefär som vid ett förhör, där man oftast har en "snäll" och en "elak" förhörsledare, som växelvis skickas in för att "knäcka" den som skall förhöras.

    SvaraRadera
  2. Platon beskrev för 2400 år sedan hur tyranneriet uppstår som en beskyddare ur demokratin. Oligarkiens mål är rikedom, och det omättliga begäret efter rikedom bereder dess fall. I demokratin talas det om ofta frihet som det övergripande målet, att den som är fri till natur inte kan anse det värdigt att leva i någon annan stat. Men när friheten går till övermåtta så kommer somliga att nyttja detta på andras bekostnad, och blir då anklagade för oligarki och folket ropar på beskydd från dem. Överdrifter slår lätt över i sin motsats. Oligarkin slår över i demokrati, demokratin i tyranneri. Ur det obegränsade begäret efter frihet, växer den mest tryckande träldom. Det är drönarens sting, som framkallar detta onda.

    Platons Staten är ett ruskigt verk, man måste dock ha dess ålder i åtanke när man läser det, det skulle ju vara själva fan om inte saker o ting förändrats en del på 2400 år. Staten handlar i grunden om att utröna vad som är gott, ont, rättrådigt osv. hos individen, och för att göra detta så låter Platon sin Sokrates att sätta upp en fiktiv stat enligt logiken att det är lättare att se saker i stort (staten) än i smått (den enskilde). För att underlätta den logiken så konstrueras en fiktiv stat som i teorin skulle vara så lättkontrollerad som möjligt. Litterärt torde det vara storebrorssamhällets urmoder nummer ett.

    Vad som blir skrämmande är att läsa ett annat stycke ur Staten, det om hur den tyranniska naturen är beskaffad. Att de har följande karaktär: Antingen vill de vara tillsammans med smickrare som är deredda att lyda dem i allt, eller om de själva ha behov av något, ödmjukar sig och tvekar inte att spela vilken roll som helst för att markera sin förtrolighet, men när de väl fått vad de ville, står de där som främlingar. Detta känner vi ju igen från riksdagens talarstol i direktsändning den 18:e juni. I arbetslivet känner vi också igen dem, de som sparkar nedåt och slickar tungan brun uppåt.

    Vi ser överallt i dagens samhälle hur lydighet premieras över ansvar, att ta ansvar är ju ofta att inte vara lydig, och "Jag lydde bara order.." är den klassiska ursäkten för att slippa ta ansvar. Vi ser redan hur kassösrkan i matvarubutiken smiter ifrån det uppenbara bedömningsansvaret när hon begär legitimation av en 70-årig rynkig gubbe som köper en folköl tillsammans med basvarorna. Hur sedan samma generation oansvariga vuxna kan kräva att barn och ungdomar skall visa ansvar är för mig en gåta. Lydigheten leder till extremt toppstyrda ordanisatisationer som blir handlingsförlamade inför det oväntade. Sveriges agerande vid tsunamikatastrofen är ett tydligt exempel. De som hade saker att göra, och visste detta, gjorde ingenting eftersom ordern uppifrån inte hade delats ut, och så såg det ut ända upp till toppen av pyramiden där "tyrannen" inte var anträffabar och hade svårt att greppa omfattningen.

    Jag tycker att Platons gamla filosofiska logik är slående sträffande på mycket av det vi ser idag.

    / Ture W.

    SvaraRadera
  3. High Five på den Ture!

    Bra skrivit.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.