2008-12-07

IPRED: Gör så här! Och gör det nu!

Just nu har vi en situation där mycket små förändringar av input kan få mycket stora konsekvenser.

Så här...

Socialdemokraterna har beslutsångest om IPRED1 / piratjägarlagen. Frågan ligger verkligen på kanten och balanserar. Vilket innebär att det är just nu som vi har en chans att påverka dem. Redan om någon vecka eller några dagar kan det vara för sent.

Egentligen tror jag att (s) är rätt positiva till lagen. Inte minst som de blivit väldigt angelägna om att följa alla propåer som kommer från EU på senare tid.

I den andra vågskålen: Det finns faktiskt sossar i riksdagen som är bekymrade över lagens konsekvenser vad gäller integritet och rättssäkerhet. Det egna ungdomsförbundet, SSU, säger blankt nej. Och hos den socialdemokratiska partiledningen finns en närmast oemotståndlig vilja att flirta med unga väljare och att bråka med regeringen.

Och snart måste de bestämma sig. Väldigt snart!

Kontakta därför dina lokala (s)-riksdagsmän genom mail, brev och per telefon. Skriv personligt formulerade meddelanden, inte massmail. Var artig, tydlig och låt dem förstå din oro.

Ta gärna också kontakt med de socialdemokratiska partidistrikten och föreningarna – så att partifolket får klart för sig att det även finns ett tryck ute i deras möjliga väljarbas.

Och gör det nu! Snart är det för sent!

8 kommentarer:

  1. Har redan mailat sossarna här i stan flera gånger om.

    Men nu blir det ett mail till, ett väldigt personligt sådant.

    SvaraRadera
  2. Maila inte, skicka brev! Tiotusen mail kan ignoreras med ett knapptryck, på sin höjd att de betraktar det spam. Ja ju fler mail de får, desto större är risken att det betraktas som spam, och detta oavsett hur personligt skrivet det än är. Men tiotusen papperspbrev som skall sprättas upp och läsas, det ignorerar man inte, det är en belastning som inte går att ignorera. Då talar de inte längre om spam, då används istället ordet folkstorm.

    - William.

    SvaraRadera
  3. Brukar inte politiker och (s) i synnerhet vara känsliga för opinionsundersökningar. Två tredjedelar är emot Alliansens IPRED-politik. Är (s) något så när pragmatiska borde de välja de två tredjedelarna och inte Alliansen.

    Men man vet aldrig. Lobbyisterna verkar nästan ha magiska krafter gentemot politiker och tjänstemän.

    SvaraRadera
  4. Vad sjutton är det lobbyisterna kan erbjuda som är så oemotståndligt?

    Pengar i en trustfond? Lyxprostituerade? Välbetalda tjänster efter den politiska karriären?

    Nån som vet?

    SvaraRadera
  5. Annars kan man sluta fuldela och börja köpa musik istället för att stjäla... det funkar det åxå...

    Nästan lättare... i vilket fall garanterat större utdelning "för sin oro"...

    SvaraRadera
  6. WB:

    Sluta vara dumdryg.

    Jag är för upphovsrätt.

    Jag är för att artister skall kunna leva på sitt arbete.

    Men det gör *inte* rätt att införa en lagstiftning som är opropertionerlig och som hotar rättssäkerheten.

    Det förstår du säkert mycket väl...

    SvaraRadera
  7. WB - närsomhelst när du är redo - välkommen in 2000-talet.

    Jag har videokväll med några kompisar och vi tittar på senaste Bond-rullen - grattis - med filmbolagens sätt att räkna har jag precis kostat dem 100-tals om inte 1000-tals kronor i uteblivna intäkter.

    Jag får spela filmer/musik på min hårddisk från radio/TV och titta på dem när jag vill.När jag laddar hem samma filer blir det helt plötsligt olagligt? Rimligt?

    Tro för övrigt inte skivbolagens lögner.

    Fildelning ökar musikförsäljningen
    citat: "Slutsatserna både i KTH:s undersökningar och andra oberoende rapporter pekar entydigt åt samma håll. - Att påstå att fildelningen står bakom den sänkta skivförsäljningen är struntprat"

    HARVARD GAZETTE ARCHIVES
    citat: In a recent study, Oberholzer-Gee found that sharing digital music files has no effect on CD sales. "It's a finding that surprised us," he says. "We just couldn't document a negative relationship between file sharing and music sales."

    SOM-institutets undersökning Morgondagens publik. Attityder och vanor kring film och bio på 2000-talet är också högintressant (PDF) - del av deras forskningsresultat - nedgången i antalet bio-besök kom LÅNGT före fildelningen och antalet biobesök bland fildelare och icke-fildelare skiljer sig inte särskilt mycket.

    Så kära WB - med forskning och fakta på bordet kan vi konstatera att fildelningslagarna inte har sitt ursprung i att maffia-branschen lider någon ekonmisk förlust av fildelning.

    Likförbaskat skall vi införa en lagstiftning med privata husransakningar och totala möjligheter till utpressning?

    Bara för att musik/film branschen inte kan anpassa sig till moderna marknadsformer?

    På den tiden allofmp3 fanns köpte jag min musik där - det var rätt pris och rätt format på leveransen - de hade hajjat vad/hur folk vill ha på 2000-talet.

    När skall skivindustrin göra detsamma och sluta stämma sina kunder???

    BTW Tro heller inte Reinfeldts lögner om att det är EU-krav bakom lagen - för så är det inte

    SvaraRadera
  8. Henrik; jag är inte dum, jag är bara dryg... [en gissning är åxå mindre dum än du är, men absolut drygare]. För övrigt är det bara ett konstaterande. Stjäl man inte, och ser över sitt nätverk, blir det ingen husrannsakan...

    "Det är inte svårare än så"...

    Niclas Asp; jag visste inte att 2000talet var synonymt med legaliserad stöld... Jag tror du blandar ihop årtusenden före och efter kristus...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.