2009-04-07

Clay Shirkys TED-föreläsning



Intressant för alla som är intresserade av internets dynamik och deltagarkultur.

4 kommentarer:

  1. Sjukt intressant! Tack som fan för den posten.

    Demarchism here we come!

    SvaraRadera
  2. Utmärkt!

    /Ingemar

    SvaraRadera
  3. Det exempel han tog upp där ett bussbolag hade stämt ett gäng städare som hade organiserat en bilpool tillsammans har en del slående likheter med hur upphovsrättslobbyn resonerar.

    http://www.guardian.co.uk/world/2005/jul/11/france

    Jag tror upphovsrättslobbyisterna inte kommer att ha några problem att finna arbete när skivindustrin försvunnit. Det finns ju oändliga liknande områden där de kan fortsätta.

    Min personliga favorit som jag inte förstår att Volvo och Saab har nappat på i dessa tider. Istället för att vända sig till politikerna och tigga finansiellt stöd så borde de kräva lagändringar. Tänk er en cykelavgift som varje cyklist får betala eftersom de inte kör bil till jobbet. Det borde generera intäkter minst i samma nivå som kassettavgiften.

    SvaraRadera
  4. Andreas B, "Jag tror upphovsrättslobbyisterna inte kommer att ha några problem att finna arbete när skivindustrin försvunnit. Det finns ju oändliga liknande områden där de kan fortsätta."

    Japp, som att bli stämd för sin egen design, läsvärt men helt absurt:

    http://74.125.77.132/search?q=cache:http://www.jonengle.com/2009/04/accused/

    Hans egen domän verkar vara nere. Hmm. därav cache:en

    //ST

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.