Ett tips till EU, nu när frågan om telekompaketets framtid kan komma att hamna i det svenska ordförandeskapets knä...
Rensa bort allt som syftar, kan misstänkas syfta eller sägs syfta till att begränsa internetanvändares tillgång till innehåll, tjänster och applikationer ur telekompaketet.
Det är enda chansen att slippa fortsatt bråk om 138:an och 166:an. Fram till dess kommer dessa tillägg alltid att vara aktuella.
Gå tillbaka till telekompaketet som ett paket som endast handlade om teknik och konkurrens.
Då kan vi helt slippa överstatlighet vad gäller innehåll och användning.
Och släpp inte in uppovsrättslobbyn i denna lagstiftning igen!
Gah! Fem timmar försenad lunch i dag igen... Hej då, på ett par timmar.
SvaraRaderaDet enkla är det vackra.
SvaraRaderaMan kan fråga sig varför moderaterna i parlamentet röstade emot 166:an...
SvaraRaderahttp://www.jensholm.se/2009/05/06/telekom-varfor-rostar-m-mot-frihet-pa-natet/
Är det inte överstatlighet de önskar och söker?
SvaraRaderaEtt tips till alla med rösträtt: Om de har något vett...
SvaraRaderaLita inte en endaste bråkdel av en sekund på att integritet, frihet, konkurrensfrihet kommer att respekteras utan kraftig eldgivning och konstant uppvaktning av "våra" politiker (a.k.a. lobbyisternas gisslan) från vår sida!
Låt oss få in minst en Piratpartist i EU-parlamentet! (Det skrämmer redan skiten ur makthavarna) !
Jag ska sluta använda internet, dags för internet2, varför kämpa politskt om det här, det är redan kört, skapa en ny plattform,
SvaraRaderaJohan C Svensson, jag har nog en känsla av att Fjellner (m) röstade för 166 trots att småpartierna inte stödde honom i samma kamp.
SvaraRaderaHenrik Alexandersson - Fjellner var totalt osynlig när det gäller marknadsföring av 166. Prata med Erik Josefsson, som gjorde jobbet med att ta fram texten.
SvaraRaderaFrågan är om det är acceptabelt att ta bort 138'an även om resten rensas; med tanke på ACTA med mer i pipeline så är det ju knappast subsidiaritetsprincipen som är haken, utan att det kan hindra framtida centralreglering av frågorna åt andra hållet.
SvaraRaderaKanske om man kunde få in en skrivning som helt och hållet stoppar all reglering av immaterialrättsfrågor på central nivå. Men det skulle nog snabbt få tyst på eventuellt snack om subsidiaritet. Sedan Bernekonventionen har det inte funnits något intresse av lokal förankring i dessa frågor utan det har enbart varit mellanstatliga affärer långt utanför demokratins kontroll.
Fjellner kan nog tala för sig själv, men eftersom jag var en av dem, som försökte få flera att stödja hans förslag om en re-tabling och skrev till flera hundra MEP:er i 12 olika länder, vet jag att flera svenska MEP:er föredrog att köra egna race. Men det kan vi inte gråta över idag. I det sämsta senariot har vi inte åstadkommit ett skvatt d v s om allt faller ihop till en platt pannkaka. Personligen tycker jag att Harbours bookshops var minst lika förfärlig som Sarkozys Hadopi-variant. Om Tjeckien ska hinna klara av att sy ihop detta, må det bli snabba ryck, annars landar det i Åsa Torstenssons knä. Hax som är lösningsinriktad har ett radikalt förslag, som jag måste få sova på innan jag tycker något.
SvaraRaderaDet kanske inte är så dumt om frågan finns med i valet?
SvaraRaderaDet ser ut att bli en tredjebehandling.
SvaraRaderaCRA ser ut att ingå, i förlikningen.
CRA och tredjebehandlingen.
Borgarna kommer att ångvälts-gehnomföra telekompaketet under sitt ordöfrandeskap. De kommer att offra mycket, väldigt mycket, för att lyckas med detta. Hög EU-beskattning måste införas som ett offer, och mycket omfattande handelshinder mot omvärlden och tredubblad svensk medlemsavgift.
SvaraRaderaMen borgarnas huvudmål, att få telekompaketet infört i sin allra värsta form, kommer att vara diamanten i kronan på Reinfeldts karriär som förlåter allt sånt.
"Det var så så så ... statsmannalikt!" kommer dumpressen att hylla denna gärning.
HAX: För en gångs skull kan jag inte göra annat än att helhjärtat hålla med dig. De tekniska och konkurrensmässiga frågorna bör vara de som överhuvudtaget går att nå en överenskommelse om.
SvaraRaderaAnonym: "Fjellner var totalt osynlig när det gäller marknadsföring av 166. Prata med Erik Josefsson, som gjorde jobbet med att ta fram texten."
SvaraRaderaErik Josefsson är kandidat för vänsterpartiet och har all anledning att baktala Fjellner. Extremt dålig stil dock, han vet mycket väl att Fjellner i det här sammanhanget har gjort mer än någon annan ledamot.
Om en bloggpost och dess rubrik kan liknas vid bortkastade pärlor och politiker vid...
SvaraRaderaJa, i så fall har inlägget hittat hem.
/LD
I pappers-DN idag:
SvaraRadera"Förenklat kan man säga att den lilla del av paketet som parlamentet förkastade handlar om starka franska och tyska kommersiella intressen mot ett fritt användande av internet."
Jag fick nyss en räkning från Telia på över 900 kr.
I det ingår det jag betalar för min bredbandsuppkoppling.
Således finns inget fritt användande av internet.
Fråga: tror ni att vi ovanpå
avgiften för bredsbandsuppkopplingen dessutom skall betala för abonnemang av ett begränsat internetssurfande eller skall de begränsande abonnemangen ersätta den avgift vi betalar för att vara uppkopplade till internet?
Frågan viktig för att förstå syftet med att begränsa tillgången till internetsidor.
Den nuvarande friheten på internet stärker demokratin och ökar yttrandefriheten samt kunskapernas hos medborgarna.
Är inte det värt något?