2009-08-06

Nytt verksamhetsår



Förrätt: Köp ett par sådana belgiska köttsallader. Blanda med finhackad grillad kycklingfilé, roquefort och torrostade jordnötter. Slevas upp efter behag på småbröd.

Huvudrätt: Fräs pilgrimsmusslor och scampi gyllenbruna i vitlök och olivolja. Blanda med färska räkor (eller det näst bästa, de där sakerna i rund ask här i Belgien). Tillsätt färsk grön sparris i små bitar. Montera i en risotto kokt i lök, fisk- och grönsaksbuljong med vitt vin – och på slutet svartpeppar och eoner av parmesan. (Minst lika kompakt som förrätten.)

Genomgående: Rödvin. (Under matlagningen drickes vit Alsace. Eller Alllsasss, som Frithiofson brukar säga med visst eftertryck.)

Efterrätt: Låt en god vän köpa en sådan hallon- och chokladmoussetårta med knäckbotten, ritad av Calatrava, hos herr Marcolini. Låt värdinnan bjuda på kaffe/te och raki, mörk rom, fruktlikör och/eller cognac.

Koktid: en timma. Ättid: Tre och en halv timma.

Dra sedan i dig fyra GT på baren på hörnet.

Ahh! Det här får vi göra nästa år igen. Tack vännerna! Och om två år, när jag fyller jämt, då får vi nog hyra en hel, öppen krog för hugade spekulanter. Välkommen!

(Ett speciellt tack till ledamoten för ett annat parti som förvirrade mig totalt genom att sjunga för mig i telefon i morse.)

14 kommentarer:

  1. Grattis! Sov ut i morgon... ;)

    SvaraRadera
  2. Härmed förklaras att du nu är helt kontinentaliserad.

    SvaraRadera
  3. Glenn beck arbetar för CIA, Alex Jones har kritiserat Glenn beck ofta för att vara en falsk person som låtsas vara på folkets sida.

    Alex Jones Calls Glenn Beck Out !! 1/2


    X

    SvaraRadera
  4. grattis.
    Jobba inte ihjäl dig utan lova att ladda batterierna lite då o då.

    /Rikard

    SvaraRadera
  5. Avd. saker jag saknar fran svensk TV (overst). :)

    SvaraRadera
  6. Grattis! Hoppas att det smakade :-)

    SvaraRadera
  7. Kul med lite mat-tips från gastronomins huvudstad (jodå, enligt alla utom göteborgare som tror det är Göteborg..) Bryssel igen...

    HAX förresten: vad hände med bloggen "det goda i livet"? Den var en höjdare ju...

    Och grattis!

    SvaraRadera
  8. grattis!

    Frithiofsson är tamifan en modern hjälte. Missar aldrig ett program.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.