2010-01-10

They never give up...

Byråkratisk dumhet i den lilla världen.

(Tipstack: Oscar och Erik)

6 kommentarer:

  1. De glömde skriva att det är EU som ligger bakom

    SvaraRadera
  2. Det är EU regler om extremt höga hygienkrav för alla former av kök som producerar något som ska säljas.

    Detta har bland annat stoppat t.ex.
    hembygdsföreningar och kyrkliga föreningar som någon gång per år vill låta barn baka bullar i församlingsgården och sedan sälja dessa.

    Vad jag förstår så tolkar Livsmedelsinspektörerna detta med en total byråkratisk fyrkantighet, trots att det lär finnas utrymme för flexibilitet.

    SvaraRadera
  3. Det där var nog den sämsta bit journalistik jag sett på den här sidan atlanten på bra länge. Det kan mycket väl vara så att inspektören är fyrkantig i sin tolkning. Jag vet inte hur det ser ut i den där macken, men reglerna för vad som krävs för att få baka med mjöl är hårda av väldigt specifika anledningar och att bara utmåla inspektionen som dum i huvudet utan att undersöka de argumenten får man ju underkänt i högstadiet för!

    SvaraRadera
  4. Anonym

    om jag får gissa bakar man inte från grunden utan det är frysta som värms upp.

    SvaraRadera
  5. Hela poängen med riktig bakning är att den höga temperaturen under lång tid gör att eventuellla smittämnen dödas av gräddningen. Eller?

    SvaraRadera
  6. Ni skulle ha sett bilden i lokalblaskan av den uppenbarligen undersysselsatte "byråkratan"!
    Tom blick, tomt skrivbord, "REGLERNA!" stämplat i pannan..
    Det lär ha sålts wienerbröd på den macken sedan 15 år, det är bara byråkaten (som fö är en "hon") som äntligen har hittat ett objekt att trakassera..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.