2010-01-10

Om 00-talet

"För dem av oss som inte vill ge upp drömmen om väst som en befriande och generös kraft var 00-talet en mardröm. (...) I kriget mot en fiende med rötterna i medeltiden har våra ledare svarat med tortyrkammare och korstågsretorik; i kampen mot en islamism som skyr all frihet som dekadent har vi lagt grunden för en övervakningsapparat som kommer att bli makalöst svår att montera ner."
Thomas Engström i Fokus.

5 kommentarer:

  1. "Och de hus där våra allierade bor. I dagarna har en 75-årig kvinna dömts till 40 piskrapp av en domstol i Saudiarabien. Det kan vara dags att fråga sig vad det landet har gjort för oss på sistone, annat än fått oss att skämmas över vårt oljeberoende. Hur har väst kunnat bli så utlämnat åt beslut som fattas i tredje klassens förbrytarstater som Saudiarabien och Iran?"

    Det här är det andra skälet (det första är den globala uppvärmingen) till varför man skall satsa på förnyelsebar energi. Vattenkraft, vindkraft, solkraft, värmepumpar, men även kärnkraft (men jag skulle nog hävda att de andra källorna ger dig en större frihet mot stat, företag och dylikt).

    Slutar med att citera titeln på Bill Mahers bok.

    "When You Ride Alone You Ride with Bin Laden"

    SvaraRadera
  2. "Vanligt folk" med egen trosuppfattning är en tillgång.
    Rigida petimätertolkningar av religioner av alla slag är förkastliga.

    SvaraRadera
  3. Jag är mer rädd för den jätte i öst som vi har göt genom billiga varor. Samtidigt som de har en bra handelspolitik går vi under som nation då vi ska ha "fri" handel.

    SvaraRadera
  4. ...
    ----------
    //Okunskap och insiktslöshet binder ofta ris för egen rygg.

    SvaraRadera
  5. Anonym @ 11 januari, 2010 01:20

    Det man lär sig från det tyska exemplet är att när demokratin inte lyckas bidra till människors lycka och välstånd så går den under.

    Tolerans kostar.

    Därför är det oerhört viktigt att vi kan använda hela samhällets kraft och energi åt att skapa lycka och välstånd och då kan vi inte lägga oändliga resurser på att övervaka varandra. Det är fullständigt improduktivt.


    Och det är bara att inse att vårt beroende av olja har gjort oss beroende av diverse diktaturregimer i Mellanöstern. Den penningströmmen måste snörpas av och det kan bara ske genom radikalt minskad oljeanvändning.

    Det är en ren överlevnadsfråga.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.