2010-06-09

Almedalen 2010

Här är en titt på vad som händer under Almedalsveckan, ur ett piratperspektiv.

Själv kommer jag inte till Almedalen i år heller. Christian Engström och jag behövs då i Strasbourg istället - för att brottas om upphovsrätt, när Europaparlamentet behandlar den så kallade Gallo-rapporten. Den skulle egentligen upp nu nästa vecka, men har flyttats fram till juli-sessionen. Christian har skrivit ett förslag till en alternativ resolution - som allt fler nu verkar vara intresserade av.

(Trots att jag ännu aldrig varit i Almedalen, så brukar jag ändå hamna på listorna över de mest inflytelserika personerna där. Bloggens kraft... ;-)

2 kommentarer:

  1. Äntligen! fick man reda på när den skulle upp. Det har jag väntat på. Ingen har svarat. Varför är det så svårt att få information? Bloggarna måste också få vara med och tycka - så att det blir lite mer spridning på uppgifterna och inte sånt hemlighetsmakeri för ett fåtal utvalda som sitter och driver igenom katastrofförslag efter katastrofförslag. Förresten var den inte redan antagen? Tyckte jag läste det och tänkte - jaha nu missade man den debatten. Och förresten ska inte fler ta upp något om "en reformerad grundlag" -där både parkeringsavgifter och trängselskatt skrivs in i grundlagen (man undrar varför? - det måste finnas något gated-community-syfte med det). Bokstavstroget skrivs också förstärkt äganderätten in av den borgerliga alliansen. Lagom tills stämningarna mot ripoffglobaliseringsupphandlingarnapiskas upp till konfiskeringsnivå. För hur jysst är det att företag (danska Petterssson & Bendel varianter) ser till att tillskansa sig miljonbelopp för ynka blyertspennor till skolelever? När man lika gärna kunde köpt dem i närmsta bokhandel för en promille av upphandlingskostnaden - i enlighet med upplysnade bloggpost skriven av Cornucopia.

    SvaraRadera
  2. Det är trist att upphovsrätt ska ta så stor plats i utformandet av ett hyfsat liberalt (om några nu vill det) samhälle även på det världsomspännande nätet.
    Det är synd om människorna

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.