2010-08-30

Speedad flyttcirkus


Under september månad kommer Europaparlamentet att ha två sessioner i Strasbourg – med endast en veckas mellanrum.

736 ledamöter, tusentals assistenter, tusentals EP-tjänstemän – alla åker mellan Bryssel och Strasbourg i flygplan, i egna bilar och på tåg. Bara restiden för alla dessa människor, under september månad, tar minst 50.000 arbetstimmar i anspråk. Skattebetalarna får ta notan för tiotusentals hotellnätter. Långtradare med kontorstrunkar rullar fram och tillbaka mellan parlamentets byggnader i Bryssel och Strasbourg.

Detta är idiotiskt!

11 kommentarer:

  1. Frågan är ju vad vi vill ge fransmännen för att de ska släppa det här. Det krävs ju en rejäl morot antar jag.

    Å andra sidan borde ju vi andra länder kunna få fransmännen att betala tillbaka lite med argumentet "Ni har ju Strasbourg!"

    SvaraRadera
  2. Alltså, jag har aldrig brytt mig om att fundera närmare å det där med flytten mellan städerna, det är liksom bara nåt man hört talas om men aldrig reflekterat närmare över.

    Snälla Henrik, var snäll och förklara varför detta görs. Det verkar ju fullständigt galet. Vad är meningen med det? Är det nåt speciellt syfte med det?

    SvaraRadera
  3. Att man sen ska i "klimatets" namn förbjuda medborgarna att flyga och leva sitt liv efter eget huvud är en helt annan sak. Men det handlar väl om att markera att politiker och "vanliga människor" inte är lika, de vill bygga upp en politisk klass á la Sovjet.

    SvaraRadera
  4. Hur mycket kostar det skattebetalarna för alla övernattningsbostäder åt de förtroendevalda?

    SvaraRadera
  5. e/LD:

    Det är väl prestige från franska statens representanters sida som är orsaken.

    SvaraRadera
  6. Kort sagt kan man väl säga att det alltid har varit strid om var EU:s institutioner ska ligga. Men att parlamentet hamnade där var nog från början praktiskt eftersom man kunde utnyttja Europarådets parlamentariska församlings lokaler i Strasbourg.

    Men sedan dess har parlamentet byggt egna lokaler i Bryssel inklusive plenisal, så nu återstår bara franska nationella och känslomässiga skäl kvar och inför detta väger förnuftiga och rationella skäl intet.

    SvaraRadera
  7. Europarådet är alltså den organisation som övervakar den europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna och har inget med EU att göra trots att man använder samma flagga.

    SvaraRadera
  8. varför inte bygga järnväg och forsla allt med godståg och folk med persontåg?

    SvaraRadera
  9. Alla EU:s ekonomiska problem skulle upphöra om man la ner hela EU.

    SvaraRadera
  10. Sarkozy skriver ut alla underskrifterna från oneseat.eu och torkar sig med dom i röven...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.