2011-04-29

EU: Fri rörlighet var väl bara reklam...

Den fria rörligheten för människor i EU tycks vara hotad. Igen. Nu är det Frankrike och Italien som vill urholka Schengen-samarbetet och återinföra gränskontrollerna, i vissa situationer.

Den fria rörligheten attackeras gång på gång på gång. Var den kanske bara reklam, för att få oss att rösta ja till EU?

EU Observer | European Voice | Sydsvenskan

7 kommentarer:

  1. Fri rörlighet + välfärdsstat = fail is true

    SvaraRadera
  2. Har alltid tyckt att vi skulle gått med i amerikas förenta stater istället. Europa....päh.

    SvaraRadera
  3. Vi har bytt ut Frihet mot fyra (4) "friheter".

    SvaraRadera
  4. Det var bara reklam för att locka (lura) in oss i den allomfattande socialiststatens reglerings- och kontrollmani.

    SvaraRadera
  5. Ja självklart. Som reklam användes fri rörlighet, passfrihet osv.. Idag kan vi inte ens resa till grannstaden utan at registreras, ofta inte ens inom samma satad!

    Jag ger mig 17 på att Iranier och Kineser är friare i just denna avgränsade aspekt.

    -Magnus

    SvaraRadera
  6. Den fria rörligheten är enbart bra om det går bra för det egna landet så att man drar till sig företag och expertis. Mindre bra om trenden går åt andra hållet.

    M.a.o. Varje gång det blir finanskris vill samtliga medlemmar i EU vid något tillfälle eller annat lägga i backen.

    Något man känt till länge. Globaliseringen är ingen hit för ministrar om det innebär att företagen alla flyttar runt i bulgarien, rumänien, eller vilket land som för tillfället har billigast arbetskraft i stället för att dra in skattepengar och arbeten till det egna landet.

    SvaraRadera
  7. Enda anledningen till att vi röstade ja till att gå med i EU (i stället för att njuta av de fördelar vi radan hade i form av olika fördrag) torde väl vara uppenbar nU?

    När Ingvar Carlsson lördagen innan valdagen satt i TV och, med tårar i ögonen, drog upp sin gamla mamma, så var det inte hennes välfärd han tänkte på, det var alla de nya reträttplatser för avdankade svenska politiker som fanns i sikte.

    Landshövdingeposterna ("idag röd, i morgon landshövding") var för länge sedan uttömda. Omkring 500 statliga verk som "krävde" politiker på posten, eftersom de var de enda kompetenta, var på upphällningen.

    Med drygt 3000 nya, obscent högavlönade, poster i Brüssel var ju rena rama jackpotten för inkompetenta, och därför med all rätt avpolleterade, svenska politiker.

    För fan alltså, skall vi vara med i EU så skall vi väl få ställa kravet att ingångskriteriet skall uppfyllas hela tiden? Klarar man inte av att uppfylla inträdeskravet, så skall man väl bli utsparkad och tvingas att ansöka på nytt?

    På så sätt skulle vi (i EU) ganska snabbt kunna kapa allt det dökött som drar ner euron och i förlängningen hela EU-tanken.

    Lätt som en plätt: Sparka ut alla länder med stränder till Medelhavet (plus Portugal) och låt dem försöka passera inträdeskravet en gång till.

    Kvar torde bli en nordeuropeisk union, som skulle bli den starkaste stormakten i världen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.