2011-05-01

Åter i vardagen


Så! Äntligen tillbaka i Bryssel. Efter en veckas hotellboende slås jag av hur liten min lägenhet är. Måste nog göra något åt det där.

Det blev en mycket trevlig paus i Berlin i helgen. Som alltid.

Jag fick bland annat höra att den tyska författningsdomstolen skall ha upphävt rökförbudet. Nu får pubägarna (jag är osäker på hur det är med restaurangerna) bestämma själva. Allt som krävs är att de skyltar utanför om rökning är tillåten. Och så måste stora lokaler ha ett visst rökfritt utrymme. Domstolen ansåg tydligen att rökförbudet var en icke acceptabel inskränkning i krögarnas rätt att bestämma över sin egen verksamhet.

Även om jag inte såg någon röka på någon större restaurang, så går det nu i vart fall att få en cigg till ölen på många av de små mörka och väl insuttna ölhaken.

Note to self: Nästa gång, ta tåget. Hela grejen med en storstadsretreat får liksom pyspunka när den avlutas på hysteriska flygplatser överfulla med stressade människor och närgångna säkerhetsvakter. (Och så är jag lite sur över att de har stängt Tempelhof. Det var en riktig flygplats, det.)

3 kommentarer:

  1. Mer meta.Mindre politik!

    SvaraRadera
  2. Trodde du var van vid små lägenheter?

    Jag sitter i samma sits men jag har vanan från större så det känns när man tittar sig omkring att det finns för mycket saker och för lite plats...

    SvaraRadera
  3. Seinfeldt: Att ha en rökavdelning på en Restaurang är som att ha en kissavdelning i en swimmingpool!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.